Skip to content
Politică

Fregata „Regele Ferdinand” execută operațiuni militare pentru NATO

Fregata “Regele Ferdinand” a intrat sub comanda NATO, urmând să desfăşoare o misiune de monitorizare a traficului maritim în Marea Mediterană, în cadrul Operaţiei Seaa Guardian. Fregata îşi va încheia misiunile în Mediterana la sfârşitul lunii octombrie, când va reveni în ţară.

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale Române, după terminarea antrenamentelor planificate în cadrul Exerciţiului „Mavi Balina 18”, organizat de Turcia, nava militară românească a intrat vineri, 5 octombrie, sub comanda Comandamentului Maritim Aliat al NATO (MARCOM) şi desfăşoară misiuni de monitorizare a traficului maritim în Marea Mediterană, în cadrul Operaţiei Sea Guardian, scrie news.ro.

“Cei 240 de militari de la bordul fregatei „Regele Ferdinand” vor executa misiuni de supraveghere a traficului naval în Marea Mediterană, demonstrând astfel faptul că ţara noastră este un furnizor de securitate care deţine platforme operaţionale dislocabile în diferite zone instabile de pe glob, acolo unde se impune prezenţa militară a NATO pentru îndeplinirea obiectivelor de securitate”, se arată în comunicat.

Operaţia Sea Guardian a fost lansată ca urmare a deciziilor luate la Summit-ul NATO de la Varşovia din anul 2016, pentru descurajarea unor ameninţări la adresa partenerilor din Alianţă.

“Angajamentul continuu al României şi al Aliaţilor pentru securitatea şi apărarea comună arată că suntem uniţi de aceleaşi valori democratice, împărtăşite de către toţi membrii Alianţei, şi formăm o comunitate puternică şi unită, capabilă să răspundă tuturor ameninţărilor, indiferent de tipul lor sau de zona de provenienţă”, a mai precizat sursa citată.

Fregata îşi va încheia misiunile în Mediterana la sfârşitul lunii octombrie, când va reveni în ţară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *