Freiherr Iohannis- baronul care se visează președinte!

Într-o țară dominată de baroni, Iohannis vrea cu vehemență să ne convingă că el este prezidențiabilul care poate ajunge în fotoliul de la Cotroceni fără ajutorul armatei de baroni. Astfel,  de o bună perioadă de timp, prezidențiabilul ACL, Freiherr Klaus Werner Iohannis, a pornit un adevărat război al declarațiilor ce îi vizează direct pe baronii PSD, fără totuși să se uite în propria ogradă.

Miza retoricii anti-baroni este una cât de se poate de simplă, iar acest mod de a aborda o campanie prezidențială este brevetat cu succes de mentorul său politic,Traian Băsescu.

Freiherr Iohannis, copiind modelul politic impus de Traian Băsescu, încearcă să își găsească un punct de atac pentru campania prezidențială din acest an. După ce în 2009 actualul șef al statului a transformat tema mogulilor într-un adevărat program prezidențial, de o bună perioadă Iohannis încearcă să copieze această tactică. Tema mogulilor nu mai este de actualitate, având în vedere că și Sorin Ovidiu Vântu și mai nou și Dan Voiculescu au ajuns în spatele gratiilor. Trebuie găsita una nouă.

Tema baronilor este noul subiect în jurul căruia vor polariza partidele. Este elementul care o să devină punctul central de atac al campaniei lui Iohannis, acesta insistând, la fiecare ieșire publică, cu puține cuvinte, ce-i drept, și întotdeauna foarte prost alese, să inoculeze în mentalul public ideea că el este cel care va lupta cu baroniada psd-istă. Băsescu a luptat cu mogulii, Iohannis cu baronii.

Dar discursul anti- baroni al neamțului din fruntea PNL este de departe unul care nu îl avantajează în niciun fel pe Iohannis, mai ales după fuziunea cu PDL.

Freiherr Iohannis este, până la urmă, el însuși figura cea mai reprezentativă pentru imaginea de baron. Este de peste 14 ani șef peste Sibiu, nu prea cunoscut publicului larg, dar cu o uriașă influență politică. Nu există niciun fel de adresă sau contract semnat de primărie sau de insituțiile subordonate de care acesta să nu știe, și-a pus oameni apropiați pe listele USL la alegerile din 2012, controlează cu mână de fier tot ce se întâmplă în Consiliul Local Sibiu. Actualul șef al PNL se pare că mai are și câteva probleme cu legea. Spre exemplu, din stenogramele apărute în România Liberă, numele lui Klaus Iohannis este pomenit în 2009, de catre Cătălin Voicu, senatorul PSD aflat în prezent în arest, într-o discuție cu Alexandru Mazăre despre negocierile privind preluarea Ministerului de Interne de către PSD, dacă ar fi câștigat alegerile prezidențiale din 2009. Evident, așa cum îi stă bine oricărui baron.

Pe lângă această imagine a lui Iohannis care se încadrează perfect în arhetipul baronului dâmbovițean, cu origini ce-I drept nemțești, actualul șef al PNL este înconjurat și de o adevărată armată de baroni.

De menționat că zestrea bogată de baroneți din jurul lui Iohannis a cunoscut o expansiune fără precedent din momentul în care s-a decis fuziunea cu PDL. Nivelul de baroni PNL-PDL pe km pătrat a depășit pragul critic.

Democrat- liberalii vin și ei în ograda noului PNL cu o serie de nume grele care rivalizează cu succes cu baronii PSD. Unii mai cunoscuți, alții anonimi publicului larg, dar este indiscutabil că toți se califică fără nici o problemă în portretul baronului de România.  Mai mult de atât, cam toți baronii cu aspirații, așa zis liberale, sunt implicați în afaceri cu iz penal, lucru care nu îți poate lipsi dacă vrei să fi baron. Unii sunt deja condamnați, alții așteaptă, nu prea fericiți, la rând. Cert e că anti-baronul Iohannis este puternic susținut de oameni care pot da chiar lecții și vestiților  baroni ai PSD.

PSnews a decis să vă prezinte detalii despre adevărata armată de baroni care roiesc în jurul lui Klaus Iohannis și de care șeful PNL este mai mult decât dependent la alegerile prezidențiale din acest an. Actualul șef al PNL este cel care le datorează până la urmă acestor baroni poziția în care a ajuns. Fără unii precum Teodor Atanasiu, Marian Petrache, Florin Țurcanu, Sorin Frunzăverde, Mircea Moloț și mulți alții, Iohannis rămânea doar un primar de municipiu, care prospera în domeniul imobiliar și care se plimbă în interes personal cu BMW-ul primăriei pe care o conduce. Cu ajutorul baronilor de sorginte liberală, Iohannis a ajuns să testeze poziția de prezidențiabil și să își facă loc în politica mare. Măcar o perioadă.

PSnews o să vă prezinte în această săptămână detalii extrem de interesante despre puhoiul de baroni ce roiesc în jurul lui Klaus Werner Iohannis și a căror existență transformă lupta acestuia cu baronii PSD într-o retorică pur electorală,care demonstrează că nirvana ridicolului atinge noi cote în ograda PNL.

Astăzi o să începem cu spuma baronilor PNL și o să vă prezentăm primele 4 nume de baroni de care Iohannis este mai legat ombilical. Vom continua în zilele următoare cu detalii despre alți baroni ce îl susțin pe Iohannis, dar și cu ce zestre de împărați locali vin și cei din PDL pentru a îl face președinte pe neamțul din fruntea PNL.

Marian Petrache, omul doi în PNL, mâna dreaptă a lui Iohannis, cel care a ajuns să fie șef peste cel mai important partid istoric al României, este arhetipul baronului liberal. După ce l-a trădat fără să clipească pe Antonescu pentru a îl sluji acum pe Iohannis, Petrache este în acest moment pe cai mari în PNL. Conduce cu mână de fier județul Ilfov de ani buni, atribuie contracte grase, de sute de milioane de euro unor oameni extrem de apropiați de Traian Băsescu, cum este cazul lui Theodor Berna, conform dezvăluirilor făcute de jurnalistul Silviu Mănăstire în emisiunea Dosarul Zilei, de la Rtv.

Petrache este baronul PNL care are în semnatura lui, din poziția de șef peste Consiliul Județean Ilfov, sume uriașe de bani pe care i-ar distribui discreționar, după cum strigă adversarii PSD din Ilfov. Petrache a dovedit că are acces și la informații secrete, ceea ce îi sporește considerabil puterea politică, după cum au prezentat jurnaliștii de la românialibera.

Conform stenogramelor de la dosar, prezentate de România Liberă, Petrache știe ce își dorește: ” Cel mai important… Adică să pui mâna pe putere şi pe informaţii…”. Puterea politică pentru Petrache era foarte simplu înțeleasă de baronul PNL de Ilfov: ”Păi ai de fapt curentul, care înseamnă informaţia, şi puterea, care înseamnă DNA-ul şi Parchetul, care înseamnă motorul, da? Trebuie să pui mână pe curent şi pe urmă pe motor, nu?”. Cam așa vorbea mecanicul agricol Petrache, cel care a ajuns astăzi șef peste PNL, cu fostul procuror general adjunct al României în 2012.

 Mai mult de atât, pe lângă toate aceste aspecte, ca să fie un adevărat baron, în perioada în care PNL ducea un război cu PDL, Petrache era unul din cei mai apropiați oameni ai lui Dorin Cocoș și ai Elenei Udrea, cu care, de altfel, a încheiat și diferite afaceri din domeniul imobiliar, după cum au dezvăluit cei de la evz.ro.

Pe scurt, putem vedea că Marian Petrache este unul din baronii veritabili ai României, având toate caracteristicile necesare pentru această poziție: sume mari pe mână, a trecut și pe la DNA pentru audieri, are o uriașă influență politică, a contribuit decisiv la rotirea cadrelor în PNL, conduce cooperativa liberală, are legături strânse cu oameni apropiați de Traian Băsescu. Câțiva lideri din PNL spun chiar că Petrache este chiar șeful baronilor liberali.

Teodor Atanasiu, baronul liberal din Alba, actualmente transferat în poziție de șef peste București, joacă și el în liga baronilor din România. Istoricul politic îl ajută  să fie printre baronii cu ștate vechi. Spre exemplu, jurnaliștii de la Curentul dezăvăluiau cum în 2005, pe când președintele Tase, după cum îl strigă colegii de partid, era mare șef la CJ Alba, acesta ar fi obligat 34 de primari, majoritatea din alianța D.A., să semneze contracte de consultanță cu o firmă pe care o controla indirect. O anume Ioana Gârlea, șefa campaniei electorale a lui Atanasiu din 2008, ar fi fost prezentă la toate negocierile în urma cărora 34 de primari din județul Alba au semnat contracte de consultanță cu SC Concept Consult SRL. Interesant este că în momentul în care unii dintre cei 34 de primari au început să strâmbe din nas că nu au fonduri pentru a încheia contractele impuse, Atanasiu s-a asigurat că aceștia vor primi sumele respective de la Consiliul Județean Alba, instituție condusă de Tase. Alte acuzații dezvăluite tot de jurnaliștii de la CUrentul este în anul 2002 Atanasiu făcea afaceri cu produse petroliere și a semnat documente fără să aibă calitatea necesară. În această afacere Atanasiu era partener cu Kohalmi Luminița, în prezent consilier la Cotroceni, la departamentul pentru Siguranță Națională. Din punct de vedere politic, Atanasiu controlează pe mai toți parlamentarii liberali din Ardeal, acum și pe cei din București, iar, la fel ca prietenul său Petrache, în perioada în care PNL ducea un adevărat război cu PDL, relațiile lui Tase cu democrat- liberalii înfloreau puternic. De altfel, între PNL și PDL în Alba, în cei peste 12 ani cât Atanasiu a condus această organizație a existat un blat permanent, liberalii fiind întotdeauna incapabili să câștige puterea în județ. Spre exemplu, nici măcar în momentul în care USL era un vehicul politic care nu avea adversar, primăria municipiului Alba Iulia a fost câștigată de Mircea Hava, evident cu blatul tacit al lui Atanasiu.

Mai nou, se pare că scurta cariera de baron dâmbovițean a lui Tase se apropie de final, având în vedere că a devenit o adevărată țintă pentru senatorii care au pornit revolta în PNL, nemulțumiți de faptul că nu sunt băgați în seamă.

Sorin Frunzăverde, transferat în PNL de la PDL, este cunoscut în zonă Caraș- Severin drept „Ayatollahul”. Frunzăverde conduce cu autoritate întreg județul și, conform informațiilor de presă, absolut nimic nu se întâmplă în județ fără cunoștiința acestuia. Se pare că misiunea lui Frunzăverde în PNL a fost aceea de a „coloniza” partidul și de a-l supune PDL.  Și este mai mult decât evident că a reușit. În plus, Frunzăverde este cel care a mutat de unul singur PNL de la ALDE la PPE. ”Eu am dus PDL la PPE, de unul singur”, spun sursele liberale că s-ar fi laudat acum câteva luni Frunzăverde în fața colegilor din PNL. Cel mai probabil la fel s-a întâmplat și cu PNL. Fără să consulte partidul în prealabil, Frunzăverde a decis să îi apropie indirect pe liberali de Băsescu. Încă o reușită.

Conform unor dezvăluiri ale celor de la Jurnalul Național, energia verde din Caraș- Severin este la mâna Ayatollahului. Mâna dreaptă a lui Frunzăverde este un anume Omer Radovancovici este primarul comunei Pojejena, loc unde există o investiție uriașă în domeniul energiei eoliene, desfășurată de profani în acest segment, conform aceeași surse.

Florin Țurcanu este un alt liberal cu veleități și apucături de baron care pare să fie favoritul lui Iohannis, având în vedere că acesta i-a propus liderului PNL Botoșani să devină șef peste toate filialele din țară ale liberalilor. Preocupat peste măsură de problemele județelui Botoșani, sau din contră, de teamă să nu intre într-un conflict cu baronul Petrache, Țurcanu a decis să stea în banca lui și să își vadă liniștit de evoluția lui politică în aproape cel mai sărac județ al țării. Șeful CJ Botoșani este condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual, după ce a exclus mai mulți consilieri județeni pe baza unor documente fictive. La fel ca și Atanasiu și Petrache, Florin Țurcanu a fost unul din cei mai fanatici susținători ai lui Crin Antonescu până în momentul în care, peste noapte, iohannismul a devenit noua religie a baronului PNL de Botoșani. Cum îi stă bine oricărui baron, Țurcanu are legături apropiate cu mari afaceriști, de obicei din rândul asfaltangiilor, după cum a  dezvăluit Silviu Mănăstire, în cadrul emisiunii pe care o realizează la Rtv. Mirel Vlas, unul din mogulii asfaltului, este principalul abonat la banii CJ- Botoșani, veniți prin semnătura lui Florin Țurcanu, după cum a dezvăluit jurnalistul de investigații. Mâna dreaptă a acestuia din urmă, un anume Radu Judele, cel care este administratorul județului condus de Țurcanu, este în vizorul procurorilor DNA pentru afaceri ilegale cu deșeuri. Ca un baron ce se respectă, șeful PNL Botoșani a luat-o pe soție pe doamna Roxana Anușca și a făcut-o deputat, iar pe fratele său, Mihai Țurcanu, l-a înscăunat șef la ANSVSA. A forțat nota să îl facă și europarlamentar, dar la alegerile din mai a fost ultimul sub linie, rămânând în afara Parlamentului European. Poate că încă nu este la nivelul lui Frunzăverde, Petrache sau Atanasiu, dar baronul Florin Țurcanu are toate premisele să îi depășească pe aceștia doi în următorii ani.

Serialul va continua mâine cu alți doi baroni ai PNL și PDL, care sunt aliniați în spatele lui Freiherr Iohannis.

Mâine o să vă prezentăm detalii despre baronul PNL de Hunedoara, Mircea Moloț și despre Gheorghe Falcă, baronul democrat-liberal din Arad.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: