FRF a decis majorarea numărului de echipe din Liga a II-a, din sezonul 2024-2025

Sursă foto: FRF.ro
Sursă foto: frf.ro

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a decis, joi, majorarea numărului de echipe care vor evolua în Liga a II-a, din sezonul 2024-2025, de la 20 la 22 de formaţii, a anunţat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

„Putem spune că înregistrăm o creştere a stabilităţii financiare în rândul cluburilor de Liga a II-a şi o creştere a interesului cluburilor de Liga a III-a de a evolua în Liga a II-a şi am aprobat astăzi creşterea numărului de echipe în Liga a II-a, pentru sezonul 2024-2025, de la 20 la 22 de echipe, astfel încât vom avea un campionat regulat cu 21 de meciuri, un singur tur, pe actualul format. Păstrăm sistemul de play-off şi play-out. În play-off vom avea 6 echipe care vor disputa tur-retur meciurile şi alte 16 echipe vor fi repartizate în play-out-ul competiţiei, în două serii Retrogradează la final tot 5 echipe în Liga a III-a, ultimele două echipe din fiecare grupă a acestui play-out şi una dintre echipele de pe locurile 6, în urma unui baraj”, a declarat Răzvan Burleanu, la Casa Fotbalului.

Oficialul FRF a precizat că pentru a trece la acest format va fi nevoie de schimbări încă din sezonul 2023-2024 al Ligii a II-a.

„Pentru a trece însă de la 20 la 22 de echipe pentru sezonul 2024-2025, în următorul sezon, care va începe pe 5 august, vom avea câteva modificări în ceea ce priveşte promovarea şi retrogradarea. Astfel, în sezonul 2023-2024 din Liga a II-a, vor retrograda doar patru echipe, iar din Liga a III-a, în loc de 5 echipe, vor promova 6 echipe. Cea de-a şase echipă va fi desemnată în urma unor jocuri de baraj între cele mai bune patru echipe, dintre cele cinci echipe învinse în urma finalelor play-off-urilor de promovare. Ca avantaj, vorbim de creşterea numărului de jocuri, vom vorbi de trei meciuri în plus pentru echipele care vor discuta play-out-ul şi două în plus pentru cele din play-off, astfel încât ne apropiem de numărul echipelor din campionatele cu care ne dorim să ne comparăm. Un alt avantaj constă în faptul că vom reduce numărul echipelor retrogradate, ceea ce este foarte important, pentru că până acum operam cu 25%, cea ce era foarte mult. Şi nu în ultimul rând, reducem pauza competiţională, care era destul de mare, cu una-două săptămâni”, a completat Burleanu.

Preşedintele FRF a afirmat totodată că dintre echipele de Liga a II-a, doar FC Braşov nu a primit licenţă din partea Comisiei de Licenţiere.

„Comisiile de licenţiere au soluţionat cererile de acordare a certificatului pentru participare în Liga a II-a. Din cluburile care au depus dosarele de certificare, au primit acest certificat 18 cluburi, plus cele patru care au primit licenţa de Liga I, automat şi de liga a doua. Singurul club care nu a primit certificatul de participare în Liga a doua este Asociaţia Clubul Sportiv Fotbal Club Braşov Steagul Renaşte, care a depus deja un recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv şi aşteptăm să se pronunţe până la finalul acestei luni”, a mai spus Răzvan Burleanu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: