Skip to content
Sport

FRF își alege președintele. Răzvan Burleanu, singurul candidat

Inquam Photos / Octav Ganea

Actualul preşedinte Răzvan Burleanu este singurul candidat pentru un nou mandat la alegerile pentru şefia FRF. Burleanu, preşedinte din 2014, candidează pentru un al treilea mandat.

Răzvan Burleanu a fost ales prima dată în funcţia de preşedinte al FRF în 2014, la vârsta de 29 de ani. Plecat atunci din postura de outsider, principalul favorit fiind Gheorghe Popescu, Burleanu a beneficiat din plin de condamnarea fostului internaţional în Dosarul Transferurilor, cu doar o zi înaintea alegerilor pentru funcţia de preşedinte al FRF.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Minifotbal şi al celei europene a câştigat alegerile din 2014, învingându-l în turul doi pe fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram. El a beneficiat atunci şi de ajutorul acordat de candidaţii Gheorghe Chivorchian şi Marcel Puşcaş, care i-au cedat voturile şi care au ocupat ulterior funcţii de conducere în federaţie.

Răzvan Burleanu a câştigat, la 18 aprilie 2018, un nou mandat de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), după ce l-a învins încă din primul tur de scrutin pe principalul contracandidat, Ionuţ Lupescu.

Burleanu a obţinut 168 de voturi, iar Ionuţ Lupescu 78 de voturi.

Adunarea Generală a FRF conţine aproximativ 280 de membri votanţi. Cluburile din Liga 1 au câte un vot, la fel cum au şi echipe de fotbal feminin, şcoli de juniori, formaţii din Liga 3.

Adunarea Generală pentru alegerea preşedintelui are loc cu începere de la ora 11.00, informează news.ro.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *