Skip to content
Politică

Frunda, consilier onorific al premierului şi-a mutat depozitele de la băncile greceşti

Gyrogy Frunda, consilier onorific al premierului Victor Ponta, a declarat, marţi, că şi-a transferat banii din băncile greceşti în „altă parte”, adăugând că integrarea României în zona euro va fi afectată de criza de la Atena, ca urmare a măsurilor pe care UE le va adopta pe viitor.

Astfel, în opinia lui Gyorgy Frunda, un Grexit „s-ar resimţi (în România-n.r.), mai puţin din punct de vedere al monedei unitare, pentru că noi nu suntem încă membri ai zonei euro. Ne va îngreuna drumul spre moneda euro, pentru că evident, Uniunea Europeană îşi va lua mai multe măsuri de siguranţă, cu următoarele solicitante în zona euro”.

Consilierul onorific al premierului crede că „va fi o pierdere pe plan economic. În mod cert, exporturile româneşti vor scădea, grecii vor trebui să strângă cureaua”.

„Nu ştiu în ce măsură băncile greceşti din România vor avea de suferit sau nu, dar toţi prietenii mei, inclusiv eu am avut depozite la bănci greceşti, mi le-am mutat în altă parte”, a mai spus Gyorgy Frunda.

Totodată, Gyorgy Frunda mai vede posibile efecte ale unui Grexit şi asupra turismului.

„Nu în ultimul rând, turismul, unde probabil mulţi români se vor gândi de două ori (…). Probabil va exista o antipatie (în Grecia-n.r.) faţă de cei care vin din Europa, probabil vor fi mai antipatici nemţii decât românii, dar va exista o atitudine de condamnare a celor „răi”, care au luat măsurile împotriva Greciei. Deci şi noi vom avea de suferit de pe urma acestei decizii, mai puţin ca alţii, dar vom simţi şi noi urmările acestor lucruri. Nemaivorbind de fluctuaţiile zonei euro. Vedeţi ce s-a întâmplat ieri pe pieţele financiare, la Bursă, moneda naţională românească a pierdut. Vom avea şi noi de suferit, dar mai puţin decât alţii”, a declarat Frunda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *