Skip to content
Puterea Știrilor Video

Frustrarea medicilor după aproape 2 ani de pandemie. Tătaru: Partea nemedicală încearcă să convingă partea medicală cât de rău este să te vaccinezi

Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat în studioul Puterea Știrilor, fostul ministru al Sănătății și consilierul onorific al premierului Florin Cîțu, Nelu Tătaru, a vorbit despre necesitatea vaccinării anti-Covid-19, într-o perioadă critică pentru sistemul sanitar românesc. Acesta a explicat că singura modalitatea de a depăși această criză pandemică este prin vaccinare. De asemenea, consilierul onorific al premierului spune că susține bonificația pentru cei care decid să se vaccineze, pentru că „economia nu ar trebui închisă” pentru toată lumea.

„Suntem într-un moment în care nu mai avem acea teamă de la începutul pandemiei. Sunt aproape doi ani. Este același sector medical, suntem aceeași oameni care luptă periodic ca și când am fi pentru prima dată acolo. Acea oboseală pandemică se simte încă din valul 3. 

Am avut o vară foarte bună și mulți dintre concetățenii noștri deja au considerat ieșirea din pandemie și atunci acesta este prețul pe care îl plătim pentru vara care a trecut. 15 septembrie a însemnat începutul anului școlar: o responsabilitate mai mare, o aglomerare mai mare, de aceea vedem și revenirea la anumite restricții pe care trebuie să le respectăm. 

Acum avem ceea ce nu aveam anul trecut: vaccinul. De aceea cred că doar noi suntem cei responsabili de ceea ce se întâmplă în acest moment.

Doar prin două feluri scăpăm de această pandemie: imunizarea prin vaccinare sau prin trecerea prin boală. Văd că majoritatea concetățenilor noștri aleg a doua varianta, trecerea prin boală, dar nu trec singuri, ci împreună cu copiii, cu bunicii, cu părinții.

Planurile s-au tot făcut la începutul pandemiei, pe comunicare în general, cu recomandarea de adresabilitate a fiecărui sector uman în parte, a fiecărei pături sociale în parte, să avem o formă de comunicare pe limbajul fiecărei persoane.

S-ar părea că un grup mic și agitat face mai mult decât un grup mare și liniștit care ajunge la un moment dat să își trăiască suferința. Suntem într-un moment în care vreau să îi bonificăm pe toți cei care au răspuns pozitiv, într-un spirit de siguranță pentru ei, pentru familiile lor, pentru cei din jurul lor. Nu sunt adeptul stimulării la nesfârșit a cuiva <<dacă poate se vaccinează>> sau <<dacă respectă niște reguli>>”, spune Tătaru.

Fostul ministru al Sănătății precizează că pentru cei vaccinați sau trecuți prin boală ar trebui să existe o bonificație în ceea ce privește accesul în sectorul economic.

„Nu sunt de acord să închidem economia în acest moment, să închidem sectorul cultural, sportiv, dar să vină doar cei care au trecut prin boală, s-au vaccinat sau au un test negativ.

Justiția internațională spune că dreptul comun primează asupra dreptului individual. Cred că ar trebui să nu ne gândim doar la noi, ci ar trebui să ne gândim mai mult la cei din jurul nostru. Noi așteptăm să se termine această pandemie, dar nu facem nimic să se termine. Avem la dispoziție toate mecanismele.

O echilibrare a noastră în tot ceea ce înseamnă evenimente publice sau private: vaccinul, medicație pe care o are tot Pământul în acest moment pentru a trata această boală. În același timp, este o componentă pe care nu o poate schimba nimeni, decât noi. Vrem să ieșim din această pandemie?! Haideți să respectăm niște reguli, haideți să ne vaccinăm, haideți să încercăm să îi convingem pe cei din jurul nostru că vorba lunga nu va ajuta niciodată.

Ce-am putut observa în ultima vreme: partea nemedicală încearcă să convingă partea medicală cât de rău este să te vaccinezi sau că acest virus nu există.  Este un sector medical care a trecut prin patru valuri pandemice, sunt aceeași medici și aceeași asistenți medicali și cred că dacă nu ne gândim că aceeași oameni o iau de la început de fiecare dată, că poate vor și ei o meserie normală pentru care s-au pregătit.

Anul trecut spuneam că acum este momentul nostru și îmi încurajam colegii să arătăm că ne-am pregătit pentru o situație de criză, dar când situațiile de criză sunt întreținute, cred că apare și la corpul medical acest sentiment de frustrare”, conchide Nelu Tătaru.

2 comentarii la “Frustrarea medicilor după aproape 2 ani de pandemie. Tătaru: Partea nemedicală încearcă să convingă partea medicală cât de rău este să te vaccinezi

  1. & Sunteți de părere că fostul ministru Tătaru încearcă să promoveze și vaccinarea cu „cocârț”, că deși cercetătorii români au anunțat că au vaccinuri ce funcționează pentru perioade mult mai lungi decât cele achiziționate de guvern și pentru care se solicită și vaccinare cu a treia doză în doar câteva luni, vaccinurile produse în laboratoarele românești , așa cum au anunțat conducătorii instituțiilor, nu au ajuns la populație, ?

  2. Hahaha…..vaccinul lui Păunescu???? Nu e de mirare că apar comentarii de genul asta- dadada,știm,oculta mondială l- a sabotat pe incompetentul ăla și nu a putut să facă el minuni….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *