Skip to content
Politică

”Fuga” condamnatului, de ochii Europei: cazul Liviu Dragnea

Inquam Photos / Octav Ganea

Toți ochii vor fi ațintiți către țara noastră, joi seara, când la Ateneul Român va avea loc ceremonia oficială de lansare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, moment la care vor participa, printre alți înalți oficiali europeni, și Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, Donald Tusk, preşedintele Consiliului European și Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene.

Dragnea, marele ABSENT de la ceremonie

Între timp, cel care nu mai devreme de 16 decembrie ataca companiile străine, UE, serviciile de informații, dar și pe Klaus Iohannis, pe care l-a acuzat de înaltă trădare, se află departe…de ochii oficialilor europeni, undeva în Maldive.

Vă amintim că Psnews.ro a dezvăluit în urmă cu o zi că  liderul social-democraților, Ionel Arsene și Darius Vâlcov, se află departe de frigul din țara noastră, într-un concediu exotic. Iar alături de aceștia s-ar afla, așa cum ”se cuvine” și prietenele lor.

De altfel, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi-a delegat atribuţiile vicepreşedintelui Camerei Florin Iordache, pentru luna ianuarie, potrivit unei decizii publicată la sfârșitul lunii decembrie în Monitorul Oficial.

Pe perioada vacanţei parlamentare din luna ianuarie 2019 atribuţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor vor fi exercitate de domnul depoutat Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor”, se arată în decizia publicată pe 29 decembrie 2018 în Monitorul Oficial.

Liviu Dragnea și Irina Tănase au zburat pe furiș la Sofia

Șeful PSD a închiriat de la compania aeriană sârbească Air Pink un avion privat de mici dimensiuni de tip Cessna Citation XLS.

Potrivit specialiștilor consultați de G4Media, costul închirierii unui astfel de avion se ridică la 3.000 de euro pe oră, la care se adaugă taxe de aeroport și o parte din costurile de aducere a aeronavei în locul comenzii.

Avionul a venit de la Verona la București pe data de 2 ianuarie. Liviu Dragnea și iubita sa, Irina Tănase, au plecat cu acest avion de pe terminalul Țiriac Air la ora 19.37, așa cum rezultă din datele de zbor publice ale avionului Cessna Citation al companiei Air Pink, disponibile de pe site-ul flightaware.com.

Avionul a aterizat la Sofia pe 2 ianuarie la 20.17, dar de aici nu mai este foarte clar care a fost următoarea destinație a liderului PSD. Potrivit speculațiilor apărute în presă, Dragnea ar fi plecat mai departe de la Sofia cu Turkish Airlanes până la Istanbul și de acolo într-o destinație exotică, insulele Maldive.

Avionul Cessna Citation XLS care l-a dus pe Dragnea la Sofia a plecat a două zi, pe 3 ianuarie, în Platov, Rusia.

Delir anti-european

Pentru a înțelege mai bine ”fuga” liderului PSD, ne amintim că Liviu Dragnea, a declarat, în decembrie, la Consiliul Naţional al partidului, că România a fost acuzată „de lucruri care se întâmplă şi care există peste tot în Uniunea Europeană”, că i s-a cerut să suspende legi deja adoptate de Parlament şi să blocheze proceduri de numire/revocare a procurorilor şefi.

„Mai mult, ni s-a cerut să modificăm şi propria Constituţie (…) Înţeleg, ca să dăm mai multe puteri preşedintelui Iohannis. Şi când nu o să mai fie Iohannis, ce facem?”, a afirmat Dragnea.

În ultima perioadă, o ştiţi foarte bine, poziţia României a fost, în cadrul Uniunii Europene, atacată şi vulnerabilizată. Ţara noastră, de fapt, a fost acuzată de lucruri care se întâmplă şi care există peste tot în Uniunea Europeană, ca peste tot. Ni s-a cerut – domnul Toader, sunteţi aici, da? Vă salut – e frumos şi interesant la PSD – ni s-a cerut să adoptăm legi, să suspendăm legi deja adoptate de Parlament … peste tot în Europa Parlamentele sunt suverane, reprezintă suveranitatea şi exercită suveranitatea popoarelor. Ce ni s-a spus nouă? Parlamentul României e o instituţie oarecare, suspendaţi legile pe care le-aţi adoptat în Parlamentul României”, a afirmat Dragnea.

El a spus că este vorba despre prevederi care nu plac, deşi sunt şi în alte ţări. „Noi românii avem o problemă, avem nişte pete”, a adăugat el.

Dragnea a susţinut că României i s-a cerut că oprească „proceduri legale aflate în desfăşurare”.

La ce se referă, la proceduri de numire/revocare, să blocăm proceduri de numire şi revocare a procuroriilor şefi, trebuie să suspende şi asta, ni s-a cerut să nesocotim decizii ale Curţii Constituţionale a României, mai mult ni s-a cerut să modificăm şi propria Constituţie„, a afirmat el.

El a spus că în 1991 Constituţia României a fost avizată de Comisia de la Veneţia, iar înainte de a intra în UE s-a modificat tot cu sprijinul şi consultanţa partenerilor externi.

Şi acum se constată că ar trebui să o modificăm. Dar de ce ar trebui să o modificăm? Înţeleg, ca să dăm mai multe puteri preşedintelui  Iohannis. Şi când nu o să mai fie Iohannis, ce facem? Revenim şi îi dăm puteri mai mici celui care o să vină după Iohannis. Sau o modificăm să spunem Klaus Werner Iohannis, preşedinte pe viaţă în România. Să trăiască! Deci dacă nu vrem asta, atunci trebuie să luptăm”, a mai spus Dragnea.

El a menţionat că despre România se spune că ar fi o ţară „prea coruptă” pentru a fi un stat cu drepturi depline în Uniunea Europeană.

Dragnea a criticat şi serviciile de informaţii care nu i-ar trage la răspundere pe cei care protestează împotriva lui, servind astfel intereselor străine. Liderul PSD a acuzat şi mai multe multinaţionale, fără să le numească, că nu-şi declară profitul obţinut în România. De asemenea, Dragnea a sugerat că europenii ar fi invidioşi pe producţiile “record” ale României de floarea soarelui. El a precizat că asta s-a datorat Guvernului PSD care a acordat subvenţii, uitând să precizeze că acestea sunt plătite din fonduri europene. La fel ca Ceausescu in urma cu 29 de ani, Dragnea a promis pensii majorate din 2019.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *