Skip to content
Societate

Fuga de poliție, o practică printre șoferi care pune în pericol oameni nevinovați. Ce spune un psiholog

Facebook/Politia Romana

Fuga de poliție a devenit o practică printre șoferii din România. Unii dintre ei fără permis, drogați sau beți la volan știu din start că vor fi sancționați de agenți dacă opresc la semnele lor, așa că decid să fugă cu polițiștii pe urme. Din păcate, multe astfel de curse se termină prost, cu accidente în care persoane nevinovate sunt rănite.

Anul acesta, sute de șoferi au încercat să fugă de polițiștii de la rutieră, scrie digi24.ro.

Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt Poliția Română: Pentru nerespectarea semnalelor indicațiilor polițistului au fost 900 de sancțiuni, iar în perioada similară a anului trecut au fost aplicate 1.155 astfel de sancțiuni. Printre cifrele pe care le-am enumerat se regăsesc și astfel de cazuri când șoferii nu au oprit sau au plecat fără încuviințarea acestuia.

Uneori chiar dacă șoferii opresc, polițiștii au de muncă să îi facă să coopereze.

Adina Radu – psiholog: Putem să vorbim ce înseamnă pentru ei autoritatea, ce înseamnă să sfideze autoritatea, ce le oferă? Adrenalină, nevoia să simtă această adrenalină și să trăiască periculos. Putem să vorbim de instabilitate emoțională, de tulburări de personalitate.

Specialiștii spun că șoferii care gonesc cu poliția pe urme sunt un adevărat pericol pentru că mașina devine ca o armă letală în trafic.

-Cât avem acum? 90? Ce se întâmplă dacă apare un pieton?
Bogdan Tălășman – specialist conducere defensivă: Chestia asta, noi am făcut-o aici safe, dar există posibilitatea să apară orice și se poate întâmpla un accident.

Cei care nu opresc la semnalele polițiștilor sunt amendați cu sume cuprinse între 580 și 725 de lei și devin pietoni 30 de zile.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *