Skip to content
Politică

Funcția de președinte al CJ Mehedinți, oficial vacantă

Adrian Duicu, arestat la domiciliu într-un dosar de corupţie, nu mai este preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Prefectul Nicolae Drăghiea a semnat, luni, ordinul de încetare a mandatului lui Adrian Duicu, după ce Înalta Curte a decis că acesta s-a aflat în incompatibilitate. Acum, mandatul lui Duicu încetează de drept, iar postul se vacantează, potrivit antena3.ro.

Starea de incompatibilitate vine după ce acesta ar fi participat la adoptarea în Consiliulul Judeţean a unor hotărâri privind închirierea unui teren şi vânzarea a doua imobile către o firmă la care era asociat.

În prezent, Adrian Duicu se află în arest la domiciliu, fiind judecat pentru fapte de corupţie.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Adrian Duicu pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, folosire a influenţei şi autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite. De asemenea, el mai este acuzat de dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, trafic de influenţă, primire de foloase necuvenite şi efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, potrivit antena3.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *