Skip to content
Politică

Funcții pentru ONG-iștii lui Nicușor Dan: Un organizator de seri de poezie se va ocupa de consolidarea clădirilor cu risc seismic

Inquam Photos/Octav Ganea

Nicușor Dan s-a înconjurat de o armată de ong-iști la Primăria București, iar printre aceștia se află și Edmond Niculușcă, numit director adjunct la Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor de risc seismic. Edmond Niculușcă nu a lucrat nici măcar o zi din viața sa în construcții sau arhitectură și, în general, s-a ocupat cel mai mult de asociația pe care a înființat-o în urmă cu mai mulți ani.

De pe Linkedin aflăm că Niculușcă s-a ocupat cel mai mult de ARCEN, asociația sa, iar până la vârsta de 31 de ani nu a avut un loc de muncă stabil. Toată activitatea lui a fost în jurul acestui ONG care organiza seri de poezie și discuții despre Bucureștiul interbelic. De asemenea, Niculușcă a mai fost co-curator la Creative Mornings pentru o perioadă de 1 an de zile. Pe vremea guvernului condus de Dacian Cioloș a fost numit șef de cabinet și consilier la Ministerul Culturii, alte funcții ocupate pe bază de preferințe politice, nu în urma unui concurs.

De la asociația ARCEN, Niculușcă a ajuns director al unei companii municipale cu zeci de angajați și cu un buget de milioane de Euro. În timp ce alte instituții ale statului își selectează directorii doar pe bază de concurs, iar pentru a ocupa astfel funcții se cere experiență și studii în domeniu. Dacă s-ar fi organizat un concurs transparent, Edmond Niculușcă nu ar fi fost nici măcar primit la concurs deoarece nu are experiență și nici studiile nu-l recomandă.

Edmond Niculușcă a studiat Facultatea de Teologie și Facultatea de Științe Politice, potrivit contului său de Facebook. A făcut și un master la CESI – Centrul de excelență în studiul imaginii. Domenii care nu au absolut nicio legătură cu situația clădirilor din oraș.

Edmond Niculușcă, sursa foto Facebook

În schimb, se pricepe foarte bine să împiedice orice proiect de dezvoltare a centrului orașului. Niculușcă este un militant pentru salvarea clădirilor vechi, considerând că orice clădire care stă să cadă este „clădire istorică”, așa cum reiese din postările de pe pagina sa de Facebook. În ultimele zile, Niculușcă a blocat construirea unui bloc în oraș doar pentru că era „peste drum de monumentul istoric”. Pe banii cetățenilor, Niculușcă și Nicușor Dan vor să renoveze clădirile vechi care sunt pe numele unor persoane fizice. Este foarte profitabil să ai clădire veche dacă vine primăria și ți-o renovează.

Din declarația de avere depusă în 2020, reiese că Edmond Niculușcă, înainte să fie numit director adjunct, a câștigat 49.595 de lei prin asociația sa ARCEN. Alte bunuri sau proprietăți nu a avut de declarat. În noua funcție la PMB, veniturile sale vor crește foarte mult.

Pentru ong-iștii care toată viața lor nu au muncit și nu au avut un loc de muncă stabil, nu se aplică niciodată criteriile de meritocrație. Ong-iștii se comportă de parcă ar fi salvatori ai patriei, dar în realitate, instituțiile statului îi ajută să fie abonați la banii publici.

Primarul Bucureștiului promitea în campania electorală criterii de meritocrație și scoaterea locurilor de muncă la concurs. S-a răzgândit foarte repede și cu disperare își numește prietenii în funcții importante în Primărie.

Nicușor Dan a procedat la fel și atunci când a numit-o administrator public al Bucureștiului pe Diana Punga. Redacția PS News a trimis o solicitare către Primăria București pentru a face public CV-ul Dianei Punga, dar instituția controlată de Nicușor Dan a refuzat să transmită CV-ul și a trimis o prezentare de PR din care nu reiese nici anii de experiență, nici companiile pentru care a lucrat. Singurul lucru care o recomandă pe Diana Punga pentru a fi noul administrator public al orașului este prietenia cu Nicușor Dan, după ce aceasta a făcut parte din echipa lui de campanie electorală. Detalii aici:

Lipsa de transparență a lui Nicușor Dan. Primarul refuză să prezinte CV-ul noului administrator public al Bucureștiului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *