Skip to content
Politică

Funcționarii publici au luat foc: GREVĂ în fața Parlamentului

radioconstanta.ro

Funcționarii publici au luat foc: anunță că vor face GREVĂ în fața Parlamentului.

Sindicatele din administraţia locală au anunțat luni că angajaţii primăriilor şi consiliilor judeţene din toată ţara vor declanşa marți greva generală, iar salariații Gărzii de Mediu şi ai Agenţiei de Protecţie a Mediului vor înceta lucrul timp de două ore, nemulţumiţi de proiectul legei salarizării.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu, a declarat pentru Mediafax că în Bucureşti va fi organizat un miting în faţa Palatului Parlamentului.

„Sunt două tipuri de acţiuni de protest. În primul rând va avea loc un miting în faţa Palatului Parlamentului, care începe la ora 11:00 şi vor participa între 5.000 şi 10.000 de oameni. Iar în teritoriu va fi grevă generală în toate primăriile şi consiliile judeţene. Motivele protestului sunt legate, în primul rând, de lipsa grilei de salarizare pentru administraţia publică locală”, a afirmat Sebastian Oprescu.

Funcţionarii publici din administraţia locală sunt nemulţumiţi de faptul că, prin noua lege a salarizării unitare, veniturile funcţionarilor publici din primării şi consilii judeţene nu vor mai fi stabilite prin lege, ci prin decizie a Consiliului Local. Reprezentanţii sindcatelor spun că, astfel, salariile funcţionarilor din administraţia locală vor depinde de cât de obedienţi vor fi faţă de primar sau de consilierii locali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *