Skip to content
Politică

Furtuna Cherecheș. Un fost PNL-ist dă de pământ cu Dolha EXCLUSIV

facebook.com

În scandalul mamei primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, un fost membru al Partidului Național Liberal dă de pământ cu Mircea Dolha, președintele PNL Maramureș.

CITIȚI ȘI: Mama lui Cherecheș inflamează PNL: Nu suntem în perioada nazistă!

Este vorba despre senatorul Cristian Bodea, exclus din PNL în luna iulie (după critici la adresa conducerii liberale) și trecut în Partidul Ecologist Român (PER). Parlamentarul a oferit, joi, o declarație pentru PSnews.ro, în care l-a atacat pe deputatul Mircea Dolha, după ce acesta anunțase că lista liberalilor maramureșeni pentru Parlament este deschisă de către Viorica Cherecheș, mama edilului băimărean.

CITIȚI ȘI: Gorghiu, PRIMA reacție după scandalul Cherecheș-PNL

„Sper că oamenii vor vedea clar blatul justițiar pe care îl face PNL în Maramureș și, de fapt, în toată țara. Spusele domnului Dolha dovedesc și limitarea lui, și incapacitatea de a vedea dincolo de interesul propriu, pentru că domnul Tismăneanu – pe cât a fost el de luptător anticomunist – a fost între slugile alea de care vorbește Băsescu. Caracterul dumnealui e, pe de o parte, într-un fel; doar că a fost în slujba altui regim: regimul dictatorial Băsescu. Deci e un exemplu prost. Domnul Cioloș la fel: are același aluat ca și «Vulpea», ca unchiul (domnul Ardelean): domnul Cioloș n-a participat la nicio alegere, dar se vrea stăpânul României, pus de alții, numit pe tot felul de funcții. Or, domnul Dolha face același lucru ca și în exemplele lui: pune pe doamna Cherecheș pentru a culege voturile fiului, să prostească electoratul din Maramureș, să zică: «Uitați: aici, e Cherecheș – votați cu liberalii!». Dacă domnul Dolha și doamna Gorghiu sunt atât de mari iubitori de justiție și dacă reprezintă un partid puternic, dacă domnul Dolha are cojones, atunci să meargă frumos pe linia partidului, nu pe culegerea unor voturi emoționale pentru Cherecheș! Dar au așa ceva? Nu au! Sunt oameni slabi și lași, care profită de orice, pentru că domnul Dolha nu reprezintă nimic în Maramureș, și atunci se ascunde pe sub fusta doamnei Cherecheș.

Și de-aia și-a adus-o și pe doamna Boagiu acolo: pentru că dumnealui e așa mare vedetă liberală în Maramureș, că nu-i în stare să tragă lista. Să nu uităm faptul că domnul Dolha a trecut prin PER, prin PSD, prin toate partidele pe-acolo! Dacă n-a fost bun nicăieri, și-adus alții și-acuma mai face un mic traseism: se ascunde sub fusta doamnei Cherecheș, pentru a aduce în interesul lor voturile acelei coaliții care îl susține pe Cherecheș. Și, din câte știu, și doamna Cherecheș are probleme, dar aceste criterii sunt bune doar la televizor. Domnul Dolha, la fel ca și Alina Gorghiu, știe să mintă frumos și mult, de câte ori e nevoie, să-și apere petele de pe hainele politice”, a afirmat Bodea.

I-am pus în vedere lui Cristian Bodea că, momentan, nu există nicio informație oficială privind implicarea Vioricăi Cherecheș în vreun dosar penal (spre deosebire de fiul ei), dar senatorul a insistat pe ideea că trebuie să-i judecăm pe copii în funcție de educația primită de la părinți.

„Eu, din câte știu, sunt amândoi în același dosar. Dacă doamna Cherecheș n-a ajuns la închisoare încă sau nu va ajunge și va fi doar condamnată la niște daune sau cine știe, asta nu înseamnă că nu a făcut împreună cu fiul ei. Și asta nu înseamnă că fiul ei era într-o parte și doamna Cherecheș nu vorbea cu el. Ar fi putut să-i spună: «Bă, băiete, stai pe fundul tău! Nu băga mâna în oala cu miere!» Nu judecăm părinții după copii; judecăm părinții după cum și-au educat copiii. Or, dacă copilul e dovedit hoț, ce părinte a avut el? s-a întrebat retoric fostul PNL-ist.

În încheiere, Cristian Bodea s-a poziționat împotriva ideii exprimate de către Mircea Dolha, care spusese: „Nu suntem în perioada nazistă, când toată familia era deportată, era dusă în lagăr, pentru că ar fi greșit cineva din familie!” Concret: ecologistul a amintit de uriașul scandal izbucnit în 2011, după ce primarul Cherecheș ridicase un zid în Baia Mare, ca să separe locuințele de romi de cele ale românilor. De altfel, pentru această faptă, edilul a fost amendat contravențional de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), cu 6.000 de lei.

„Iarăși, domnul Dolha dă cu mucii în fasole, că asta știe și e caracteristic pentru dumnealui! Din câte știu, domnul Cherecheș e ăla care a făcut nu știu ce lagăr pe-acolo. Vorbește de funie în casa spânzuratului! Nu se pricepe la exemple, decât ca să se învinovățească, să-și arate incapacitatea și culpabilitatea”, a încheiat Bodea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *