Skip to content
Politică

Furtună în mediul universitar: Dăncilă, trasă de mânecă să-l mazilească pe ministrul Educației

gazetadecluj.ro

O furtună a izbucnit în mediul universitar: vedeți mai jos cine îi cere premierului Viorica Dăncilă să îl mazilească pe ministrul Educației, Valentin Popa.

Universitatea din București anunță că se alătură Universității Babeș-Bolyai și cere demiterea ministrului Educației.

„Având în vedere măsurile controversate luate de ministrul Valentin Popa, care au afectat grav sistemul de învățământ superior din România, reprezentanții conducerii Universității din București solicită demiterea ministrului Educației, Valentin Popa”, se arată într-un comunicat remis HotNews.ro.

În ceea ce privește alocarea cifrei de școlarizare pentru anul universitar 2018 – 2019, Universitatea din București (UB) precizează că a înaintat plângere prealabilă la adresa Ministerului Educației Naționale, prin care solicită revocarea / anularea deciziei acestuia „pentru motive de nelegalitate”, precum și „emiterea unui nou act administrativ privind alocarea pentru Universitatea din București a unui număr de locuri / granturi finanțate de la bugetul de stat pentru cele trei cicluri universitare de licență, masterat și doctorat, care să fie cel puțin egal cu numărul de locuri alocat pentru anul universitar 2017 – 2018”.

Instituția de învățământ superior amintește că, din data de 18 aprilie 2018, “comunitatea universitară a UB se află în grevă japoneză”.

“Universitatea din București a lansat recent un apel public prin care propune o serie de soluții destinate îmbunătățirii sistemului de învățământ universitar și consolidării ariei europene a educației. Universitatea din București își menține poziția publică prin care solicită dialog între actorii relevanți la nivel național și internațional, măsuri concrete și ferme menite să ducă la un sistem de educație de calitate, să asigure independența mediului academic față de ingerințele politicului și consolidarea ariei europene a educației”, se mai arată în comunicatul Universității.

Găsiți AICI textul integral al scrisorii deschise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *