Skip to content
Politică

Furtună în RTV: zeci de jurnaliști, chemați la PICCJ. Ciutacu: Nu e nimic întâmplător! EXCLUSIV

romaniatv.net

România TV a anunțat miercuri seară că zeci de jurnaliști ai televiziunii au fost citați la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ), într-un dosar de abuz în serviciu deschis după ce televiziunea a publicat seria de dezvăluiri făcute de către fondatorul postului, Sebastian Ghiță.

Contactat de PSnews.ro, jurnalistul RTV Victor Ciutacu (care se numără printre cei citați) a oferit mai multe detalii pe acest subiect, scoțând în evidență actualul context în care a izbucnit această furtună. Realizatorul TV a subliniat că acesta este primul dosar penal început de către PICCJ în anul 2017.

„Asta am dedus noi (că au fost chemați după înregistrările cu Ghiță – n.r.); n-a binevoit nimeni să ne informeze cu ce ocazie ne cheamă. Patruzeci și opt de oameni până la ora actuală au primit citații și suntem martori la un presupus abuz în serviciu. Cine a făptuit abuzul ăla în serviciu, în ce condiții poate ne spune doamna procuror Elena Iordache vineri, când încep audierile. Este primul dosar penal pe anul acesta al Parchetului General – numărul 1 are (scrie pe ștampilă)”, a afirmat Ciutacu pentru PSnews.ro.

Întrebat cum i se pare că această acțiune a PICCJ vine tocmai acum, într-un context agitat, când o parte dintre protestatari strigă în stradă pentru boicotarea și chiar închiderea unor televiziuni de știri (inclusiv a României TV), VIctor Ciutacu a răspuns: „Mi se pare că nu e nimic întâmplător. În mai puțin de o săptămână, se întâmplă lucruri. Întâi de toate, începe asaltul asupra plătitorilor de publicitate la România TV, să nu mai finanțeze postul. (Nu cred că mai e nevoie să repet toată povestea cu scrisorile emoțional-amenințătoare la adresa multinaționalelor că, dacă mai dau bani la noi, la Antena 3 și – mai nou – la B1 TV, sunt niște oameni răi.) Dup-aia, CNA-ul dă cea mai mare amendă din istoria recentă postului România TV. Astăzi, primesc citații 48 de oameni. Mâine, e o nouă ședință la CNA dedicată România TV. Să mai cred eu că totul e o coincidență?”

În continuare, ziaristul a amintit de o recentă declarație a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kövesi, care a cerut identificarea complicilor lui Sebastian Ghiță din televiziunea de știri pe care acesta a înființat-o.

„Nu pot să nu fac apel la memoria recentă și la declarația doamnei Kövesi – o declarație suficient de clară: «Se va investiga și trebuie să fie identificați complicii fugarului inculpat Ghiță din postul România TV. Există oameni care sunt complici ai lui Ghiță». Bănuiesc că spre asta se duc: să ne scoată complicii lui Ghiță. Sau măcar pe unii dintre noi. Probabil că, în viziunea doamnei Kovesi și a colegilor săi de la Parchetul General, dacă ne strâng cu ușa, o să obțină de la noi niște mari secrete despre Ghiță: cum a fugit, unde a fugit… E ridicol! Dar mă rog: e ridicol, dar e cu tentă”, a detaliat Ciutacu.

Nu în ultimul rând, Victor Ciutacu a estimat că numărul celor audiați la PICCJ ar putea crește.

„Au fost chemați 48 de oameni momentan, dar se discută. S-au cerut de la Parchetul General liste cu toți oamenii (peste 100) care au fost de serviciu, în diverse compartimente ale postului, în zilele și serile când s-au difuzat în premieră înregistrări cu domnul Ghiță. Una peste alta, probabil 100 de oameni măcar o să dea cu subsemnatul la Parchetul General într-un dosar penal, pentru simplul motiv că au avut norocul sau ghinionul să fie contemporani momentului și să lucreze în postul ăsta de televiziune”, a încheiat gazetarul.

2 comentarii la “Furtună în RTV: zeci de jurnaliști, chemați la PICCJ. Ciutacu: Nu e nimic întâmplător! EXCLUSIV

  1. nu cred ca jurnalistii din rtv au vreo vina, ei isi castiga un venit cinstit si isi respecta indatoririle de serviciu……………………bieti oameni cat de hartuiti sunt ……………..ce pacat ca si noi ceilalti care vizualizam (doar pt a putea face diferenta) prestatiile televizate ale marilor jurnalisti rtv nu suntem chemati la DNA in calitate de martori ai manipulari foarte interesanta, practicata de acesti oameni de televiziune onesti si impartiali care nu vor bieti de ei decat sa-si faca meseria …………………………………..cu cantec inainte MARS spre destinul OTV…………..minunati moderatori ai rtv……………………..

  2. abuz ordinar din partea DNA ,este o lovitura sub centura unui post TV ,corect ,cinstit și obiectiv .Acesti procurori asemenea celor din anii 50 ,cand procurorii proveneau din clasa de jos cu studii limitate ,;,tinichigiu ,măcelar ,tarabagii etc.Erau îmbrăcați în haine gri deschis cu cascheta de ac.culoare ,și revolvere .,daca un vecin te reclama la.tov procuror că ai înjurat partidul ,a doua zi milițianul sau chiar el veneau la poarta și te lua pt.cel puțin trei zile la beci !Acum trăim vremuri mai mizerabile că acelea când cei din justiție fac abuzuri peste abuzuri in special in lumea politica ,jurnaliștilor ,reporteri TV etc.Ce face acum guvernul cei din justiție simte cum le fuge pământul de sub picioare !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *