Skip to content
Politică

Furtună în USR Suceava, după inițierea unui demers unilateral de demitere a primarului Ion Lungu

Un nou scandal zguduie filiala locală a USR Suceava, care, prin Teodora Munteanu, deține unul din cele două posturi de viceprimar al municipiului reședință de județ. Viceprimar care ar putea reveni la conducerea filialei locale a partidului, în contextul furtunii interne declanșate de un demers unilateral al actualei conduceri, pentru care se cere acum demisia de onoare, potrivit monitorulsv.ro.

Faptul că vântul schimbării bate din nou în filiala locală a USR este confirmat de președintele organizației județene a USR, senatorul Gheorghiță Mîndruță:

„Am aflat cu surprindere ieri de pe un grup de socializare că filiala municipală USR SV a început o procedură de demitere a primarului Ion Lungu.

<După o îndelungă chibzuință și consultând opiniile societății civile (!?) filiala municipiului USR SV a decis începerea demersurilor pentru demiterea prin referendum a primarului Sucevei, Ion Lungu>.

Poate că Ion Lungu nu a livrat în acești ani de primărie conform așteptărilor sucevenilor. Poate că ar trebui demis. Cu siguranță, roata panoramică și alte proiecte inițiate de domnia sa nu sunt necesare și nici măcar benefice municipiului Suceava.

Acest demers este unilateral și asumat numai de către președintele filialei municipale USR Suceava, Gianina Ursu. El nu reprezintă punctul de vedere al filialei județene USR Suceava și nici al celei municipale, deoarece decizia nu a fost luată în urma unei adunări generale statutare.

Această decizie politică strategică este una luată intempestiv și o considerăm inoportună. Pentru acest gest iresponsabil, solicit demisia de onoare a președintelui filialei municipale USR SV, Gianina Ursu”, a spus președintele USR, senatorul Gheorghiță Mîndruță.

Gianina Ursu a fost aleasă președinte al organizației municipale a USR în iunie 2021, în detrimentul Teodorei Munteanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *