Skip to content
Politică

Furtună la Washington: Trump l-a DEMIS pe directorul FBI

businessinsider.my
" "

O furtună a izbucnit la Washington: președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, l-a DEMIS marți pe directorul Biroului Federal de Informații (FBI), James Comey.

FBI este instituția însărcinată cu ancheta asupra eventualelor legături între echipa de campanie a lui Trump și Rusia, scrie Agerpres, citând presa străină.

" "

„FBI este una dintre instituțiile noastre cele mai prețuite și respectate și astăzi marcăm un nou început pentru bijuteria coroanei aparatului nostru judiciar”, a apreciat Trump, într-un comunicat difuzat de Casa Albă.

Purtătorul de cuvânt al președinției SUA, Sean Spicer, a arătat că președintele Donald Trump a acționat în baza „recomandărilor clare” ale ministrului adjunct al Justiției, Rod Rosenstein, și ale ministrului Justiției, Jeff Sessions, și a subliniat că va începe „imediat” căutarea unui nou director al FBI.

Chiar Trump i-a trimis marți o scrisoare lui Comey, difuzată de presa americană, în care îl informează asupra demiterii „cu efect imediat”.

„Deși am apreciat că m-ați informat, în trei ocazii distincte, că nu făceam obiectul vreunei anchete, sunt totuși de acord cu analiza Departamentului Justiției conform căreia dumneavoastră nu sunteți capabil să conduceți de o manieră eficace Biroul.

Este esențial să găsim o nouă conducere pentru FBI care să restabilească încrederea publică în misiunea sa vitală de aplicare a legii”, arată Trump în scrisoarea către Comey.

Ex-procuror federal și fost vice-ministru al Justiției, James Comey (56 de ani) a fost numit la șefia FBI de Barack Obama, în 2013, pentru un mandat de 10 ani.

El și-a apărat miercurea trecută, în cursul unei audieri în Senat, decizia de anul trecut de a anunța public, înaintea scrutinului prezidențial de pe 8 noiembrie, că agenția sa a deschis o nouă anchetă cu privire la folosirea unui server privat de către candidata democrată Hillary Clinton.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *