Skip to content
Meteo

Furtună și inundații în Timișoara. Ploile torențiale și vântul puternic se mută în sud-estul țării

unsplash.com

Cod portocaliu de furtună și avertizare RO ALERT în județul Timiș. Avertizarea meteo a fost emisă pentru precipitații de 35 de litri pe metrul pătrat, grindină și rafale de vânt de până la 70 de kilometri pe oră. În 3 ore, pompierii au primit 40 de apeluri de la oamenii care aveau nevoie de ajutor.

În Timișoara, un copac rupt de vânt a căzut pe un acoperiș. Un altul, în Lugoj, a lovit o țeavă de gaze iar un drum din județ a fost blocat de arborii rupți.

A fost cod portocaliu și în județul Maramureș. De miercuri aseară și până acum au fost emise 50 de avertizări pentru fenomene meteo violente.

Joi, furtunile se vor muta în regiunile sud-estice, unde meteorologii anunță ploi torențiale, fenomene electrice, vânt puternic, grindină și cantități importante de apă.

Pe lângă codul galben valabil pentru vestul, centrul și nordul țării, meteorologii au emis un cod portocaliu pentru județul Timiș, scrie digi24.ro.

Autoritățile au transmis mesaje RO ALERT locuitorilor pentru a-i avertiza să se adăpostească. La scurt timp, s-a dezlănțuit furtuna.

Zeci de localități din Timiș au fost parțial sau total afectate de furtună. Apa a intrat în subsoluri, grindina a distrus grădini și a avariat mașini. Copacii doborâți de vânt au căzut peste acoperișuri, tevi de gaze, drumuri și cabluri electrice. În trei ore, pompierii au avut peste 40 de intervenții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *