Skip to content
Societate

Furtună tropicală în Thailanda! Sute de turiști sunt blocați pe mai multe insule: Aeroporturile sunt închise

Sute de turişti sunt blocaţi pe mai multe insule din Golful Thailandei după ce aeroporturile regionale au fost închise, iar ambarcaţiunile au rămas andocate din cauza furtunii tropicale Pabuk care va atinge zona de uscat vineri seara, relatează AFP.

Toate insulele din Golful Thailandei, în special Koh Samui, Koh Phangan şi Koh Tao, deosebit de populare în perioada sărbătorilor de iarnă, ”vor fi afectate deoarece Pabuk este imensă”, a declarat Phuwieng Prakhammintara, director al Centrului de meteorologie din Thailanda.

Două aeroporturi regionale – Nakhon Si Thammarat şi Koh Samui – au fost închise până sâmbătă, astfel încât un număr mare de turişti au rămas complet izolaţi de continent, potrivit digi24.

Pe insula Koh Phangan, celebră pentru sărbătorile lunii pline (Full Moon parties) ”10.000 de turişti se află încă în zonă”, a declarat pentru AFP Krikkrai Songthanee, directorul districtului insulei. „Am discutat cu unii dintre ei aseară. Nu se tem, înţeleg situaţia”, a adăugat el.

Şi pe Koh Tao, una dintre regiunile din Asia de Sud-Est cele mai apreciate de amatorii de scufundări, rezidenţii şi turiştii se pregătesc să facă faţă furtunii. „Vremea se înrăutăţeşte, iar vântul se intensifică. Am terminat de cumpărat alimente (…) Însă nu există gaz peste tot, iar în supermarket deja nu se mai găsesc anumite produse”, a relatat un instructor de scufundări spaniol care a dorit să rămână anonim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *