Skip to content
Dolj Mehedinți Meteo Știri locale

Furtuni și vijelii în țară: Zeci de copaci au căzut pe maşini şi pe carosabil, în judeţul Dolj; Patru persoane rănite în Mehedinți

Zeci de copaci au căzut pe maşini şi pe carosabil, în judeţul Dolj, duminică seara, în urma unei furtuni puternice. O creangă dintr-un copac a căzut pe o ambulanţă parcată în curtea Spitalului numărul 1 Craiova, iar un copac s-a prăbuşit în curtea Spitalului de Boli Infecţioase Craiova.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, pompierii au intervenit în urma furtunii de duminică seara, pentru îndepărtarea a 19 copaci căzuţi pe carosabil şi autovehicule. O creangă a căzut pe o ambulanţă aflată în curtea Spitalului numărul 1 Craiova, iar un copac s-a prăbuşit în curtea Spitalului  de Boli Infectioase Craiova. Pompierii au mai îndepărtat copaci pe bulevardul Ştirbei Vodă, strada Banu Stepan, strada Constantin Severeanu, strada Cosuna, strada Vantului, strada Potelu, strada Alunului.

Pompierii au intervenit pentru îndepărtarea a două acoperişuri de bloc din Craiova, unul pe strada Nicolae Titulescu, iar celălalt pe strada Gheorghe Ţiţeica, cel din urmă afectând o conductă de alimentare cu gaze naturale, scrie news.ro.

De asemenea, echipele de intervenţie au degajat nouă copaci copaci căzuţi pe carosabil în localităţile Filiaşi,  Dăbuleni, Radovan, Moţăţei şi Ghindeni, iar Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din Filiaşi, Catane,  Galiciuca, Dăbuleni, Valea Stanciului, Călăraşi, Goicea au îndepărtat 13 copaci căzuţi pe carosabil.

Totodată, reprezentanţii Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ Craiova au îndepărtat 21 copaci  căzuţi pe carosabil pe străzile: Paşcani, Tineretului, Pandurilor, Lămâiţelor, Elena Cuza, Alexandru Macedonski, Piaţa Gării, Decebal, Simion Bărnuţiu, Ştirbei Vodă, General Dragalina, Matei Millo, Corneliu Coposu, Păcii, Nicolae Titulescu, Matei Basarab, Dealu Spirei, Artarului, Siloz, Duiliu Marcu, Spaniei.

Judeţul Dolj s-a aflat duminică seara sub cod roşu de furtună, vântul suflând la rafală cu viteze de 100-120 de km/h.

La Mehedinți, patru persoane au fost rănite, duminică seară, în timpul furtunii care s-a produs în mai multe localităţi. Doi adulţi au ajuns la spital după ce un panou a căzut peste maşina în care se aflau împreună cu doi copii, în localitatea Şimian. De asemenea, o persoană a fost rănită de un foişor, iar alta de geamul locuinţei sale, spart de un panou care a căzut.

În contextul avertizării meteorologice COD ROŞU emisă de ANM pentru judeţul nostru, mai multe acoperişuri de bloc au fost luate de vânt,  fiind nevoie de intervenţia pompierilor. Totodată, aceştia intervin şi pentru îndepartarea mai multor copaci căzuţi pe autoturisme. Până la această oră, la nivelul judeţului Mehedinţi, patru persoane au necesitat îngrijiri medicale, acestea fiind transportate la UPU de către echipajele SAJ”, a transmis, duminică seară, ISU Mehedinţi.

Sursa citată a precizat că, în localitatea Şimian, un panou a căzut peste un autoturism în care se aflau 4 persoane (2 adulţi şi 2 copii).

După acordarea primului ajutor medical celor doi adulţi,  care au suferit traumatisme, aceştia au fost  transportaţi la spital. Cei doi copii nu au necesitat îngrijiri medicale” a mai precizat ISU Mehedinţi.

În aceeasi localitate, un foişor din lemn a căzut peste o persoană, aceasta fiind asistată medical de către un echipaj SAJ.

În Drobeta Turnu Severin, o persoană a avut nevoie de ajutor, după ce fereastra locuinţei în care se afla a fost spartă, în urma căderii unui panou.

Judeţul Mehedinţi s-a aflat sub cod roşu de vijelie, cu rafale de vânt de 120 de kilometri la oră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *