Furtunile au făcut ravagii în mai multe orașe din țară | Case inundate, drumuri blocate și acoperișuri smulse

Sursă foto: X

În timp ce în Capitală este vreme de primăvară, la munte viscolul şi vântul puternic au făcut probleme. Salvatorii au intervenit în zonele afectate de vremea rea. Din fericire nu au fost victime, însă pagubele au fost însemnate: acoperișuri luate de vânt și copaci smulşi din rădăcini.

În Vâlcea, un incendiu de proporții a izbucnit luni seară. Flăcările s-au întins pe mai bine de 100 de hectare. Pompierii militari au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată ce s-a manifestat pe teritoriul comunelor Ioneşti şi Scundu, pe o suprafaţă de peste 100 de hectare, au anunţat reprezentanţii ISU Vâlcea.

În cursul zilei de luni, în Vâlcea au fost încă 15 astfel de incendii, care nu au produs până acum pagube materiale sau pierderi de vieţi omeneşti, însă autorităţile fac apel la cetăţeni să nu mai dea foc vegetaţiei uscate pentru a igieniza terenurile.

La Rânca, rafalele de 120 de kilometri pe oră îi luau pe sus pe cei care ieşeau din cabane. Viscolul a ridicat pe marginea şoselei troine de câţiva metri înâlţime.

Și la Deva vremea rea a facut prăpăd. Vântul puternic a pus la pământ zeci de copaci.

Codurile de vreme rea au afectat serios şi mai multe localități din Valea Jiului. Pompierii au fost nevoiți să intervină în cazul a șapte acoperișuri smulse de rafalele de 100 de km la oră. Ore întregi au lucrat echipele ISU Hunedoara pentru a înlătura efectele vijeliei.

În Cluj-Napoca, un copac a cazut peste trei maşini parcate. Probleme au fost şi din cauza cantităţilor mari de apă şi a scurgerilor de pe versanţi. Mai multe căi de acces au fost blocate, iar 26 de gospodării au fost inundate.

În Braşov, mai multe mașini au fost avariate, după ce o pubelă folosită pentru depozitarea gunoiului a fost plimbată de vânt zeci de metri printr-o parcare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: