Skip to content
Politică

Fuziune pentru salvarea lui Tăriceanu. Partidul lui Ponta „înghite” ALDE înainte de parlamentare

Inquam Photos / Octav Ganea

Victor Ponta, președintele PRO România a declarat pentru PS News că ALDE și Pro România au programate astăzi ședințe în care conducerile celor două partide vor vota fuziunea. Astfel, dacă astăzi se va ajunge la decizia de fuzionare, partidele conduse de Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu – ambele cu rezultatele slabe la alegerile locale din București și din alte regiuni – vor începe procedurile juridice cerute de lege.

Urmează ca cei de la ALDE să participe pe listele Pro România, iar proporția negociată la locurile eligibile este de 60% Pro România și 40% ALDE. Călin Popescu Tăriceanu, cel care a obținut un scor dezastruos la alegerile din Capitală, ar urma să fie pe lista PRO România pentru Senat. Este singura soluție pentru salvarea lui Tăriceanu și a partidului său, care după ultimele rezultate de la locale ar fi dispărut de pe scena politică, după 6 decembrie.

Amintim că PS News a scris în urmă cu o lună că Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu negociază o alianță pentru alegerile parlamentare din decembrie, după ce PSD a exclus, marți, orice asociere electorală cu Pro România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *