Skip to content
Puterea Știrilor Video

Fuziunea Pro România-ALDE sau cum să faci un partid de stânga-dreapta în România. Ponta: A fost o chestie de pragmatism

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Invitat la „Puterea Știrilor”, Victor Ponta a declarat că fuziunea dintre Pro România, un partid de stânga, și ALDE, un partid de dreapta, este cât se poate de normală, dat fiind că, deși ”domnul Tăriceanu este un adevărat liberal, cât a fost prim-ministru a luat foarte multe măsuri sociale, deci din punctul ăsta de vedere întotdeauna am fost amândoi spre centru”.

„Nu e alianță, e fuziune. Da, e foarte important. Păi vă spun eu cum se împacă un partid de stânga cu un partid de dreapta. Absolut toată lumea, aici vorbesc de adversari, nu doar de suporteri ai mei, în special de adversari, spun că eu ca prim ministru am fost cel mai liberal prim ministru și am luat cele mai liberale măsuri.

" "
" "

De fapt, asta e o frustrare a mea. Mă întâlnesc de 1000 de ori cu oameni care spun: <<Pe vremea ta mi-a fost bine cu firma, ai redus dividendele, ai redus TVA-ul>> și eu îl întreb <<Și m-ai votat?>>. Primesc ca răspuns: <<A, nu, nu puteam să te votez, că eu nu votez PSD-iști. Adică da, mi-a plăcut, tu erai cel mai bun, dar n-am putut să te votez>>. Și acuma le spun <<Fiți atenți! Nu mai sunt la PSD, sunt la Pro România, poate vă răzgândiți>>”, susține președintele Pro România.

„Domnul Tăriceanu este un adevărat liberal, dar cât a fost prim ministru a luat foarte multe măsuri sociale, deci din punctul ăsta de vedere întotdeauna am fost amândoi spre centru. Și ne-a mai unit ceva în 2020, dincolo de diverse experiențe. În 2020 am fost singurii care ne-am opus la tăvălugul ăsta.

N-am votat Guvernul Orban, n-am votat starea de urgență, am criticat ceea ce se întâmplă și amândoi spunem același lucru: <<Nu închideți România, nu băgați România în lockdown>>, dintr-un motiv foarte simplu: suntem o țară care nu-și permite economic să stăm în lockdown. Suntem un popor în care jumătate dintre oameni nu au economii să spună <<Stau o lună închis în casă și umblu la bancă sau sub plapumă și scot bani>>.

Nu au oamenii bani, deci noi nu ne permitem, noi nu suntem Elveția, noi nu suntem Franța, nu printăm dolari ca America. Nu ne permitem, din punct de vedere economic să stăm în lockdown. Deci, din punctul ăsta de vedere ni s-a potrivit foarte bine mesajul”, afirmă Victor Ponta.

Președintele Pro România este de părere că fuziunea „este bine venită, că se completează și că s-a dovedit încă o dată că pentru un partid mic, lipsa structurii în teritoriu este foarte grea”

„Eu zic că PRO România e de centru și, cu venirea asta, un pic de infuzie liberală e foarte bine venită. A fost și o chestie de pragmatism. Haideți să o spunem direct, nu eram suficient de puternici în teritoriu, nici noi, nici ei.

Ba chiar ne-am completat. Unde stăteam noi prost într-un județ, aveau ei. Ni s-a dovedit și ni se va dovedi din nou, că pentru un partid mic, lipsa structurii în teritoriu, a infrastructurii, e foarte grea.

Vă dau un singur exemplu: 18.500 de secții de vot. Pare simplu să ai 18.500 de oameni pe care să te bazezi, pe care să nu-i cumpere PSD-ul, care să nu plece la culcare, dar nu e simplu. 18.500 de oameni loiali care stau. Și i-am pus de la PRO România, de la ALDE, deci a fost și o chestie de pragmatism”, a conchis Victor Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *