Skip to content
" "
Politică

G. Diaconu îi demască pe oamenii lui Dragnea. Legătură cu controalele de la RISE și Hotnews

cotidianul.ro
" "

Fostul președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) Gelu Diaconu iar îi demască pe oamenii lui Liviu Dragnea, făcând legătura cu controalele efectuate de către Fisc la RISE Project și la Hotnews.

Economistul a susținut luni pe Facebook că gașca din PSD și Guvern a lui Dragnea (poreclit „Pablito”, de la asemănarea facială cu traficantul de droguri Pablo Escobar) i-ar fi cerut la începutul lunii septembrie lui Ionuț Mișa (actualul ministru al Finanțelor Publice) controale la firmele din așa-numitul „Big Four” (cele mai importante patru companii de audit din lume): PricewaterhouseCoopers (PwC), KPMG, Ernst & Young (EY) si Deloitte. Mai mult: Diaconu a arătat că executantul urma să fie același care dispusese controale ale Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) la cele două site-uri amintite.

" "

Iată precizările integrale ale lui Gelu Diaconu:

„In tara lui Pablito, devenit intre timp un adevarat Bashar (ati vazut cum isi promoveaza propriile slugi la conducerea Curtii de Conturi?!), orice voce critica trebuie distrusa!

Un mail, transmis la inceputul lunii septembrie de la cel mai inalt nivel al PSD/Guvern, solicita vicepresedintelui ANAF, Bogdan Stan “analiza si (…) initiere de actiuni de control” la cele patru firme de consultanta care apartin de “Big Four”, adica la firmele de audit PricewaterhouseCoopers, KPMG, Ernst & Young si Deloitte.

Mailul este adresat aceluiasi personaj care a dispus si “atacul” Antifraudei in redactiile Rise Project si Hotnews!!! Desi simuleaza dialogul cu grupul de lucru pe fiscalitate al CDR, pe din dos se pregateste un desant al inspectiei fiscale la aceste firme.

Cu reprezentantii acestora am avut repetate discutii/consultari, cand eram presedinte ANAF, si nu de putine ori am fost aspru criticat pentru activitatea si opiniile mele profesionale. Chiar si atunci cand criticele acestora erau tendentioase sau de-a dreptul jignitoare continuam dialogul si nu mi-a trecut niciodata prin cap sa-mi folosesc autoritatea si resursele ANAF in a le trimite pe cap controale “cu dedicatie”.

Dumneavoastra va imaginati cum va arata Romania peste 2-3 ani, daca gasca lui Pablito isi adjudeca conducerea justitiei si a Curtii de Conturi?

Dupa ce au fost pur si simplu ridiculizati de catre toti consultantii fiscali pentru bazaconiile din programul de guvernare si dupa ce au adus tara pe buza prapastiei economice, mardeiasii lui Pablito trec la amenintari fatise.

Pe mine nu ma veti intimida, domnilor, asa cum nu a reusit nici coada de topor Tulus!!!

P.S. Daca Guvernul ma va contrazice, voi face public mail-ul in baza caruia ANAF-ul a turat deja motoarele “analizei de risc”…exact ca in cazul Rise Project si Hotnews”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *