Skip to content
Politică

G. Diaconu îl face cu ou și cu oțet pe Mișa: E plină România de analfabeți funcționali!

cotidianul.ro

Gelu Diaconu – fost președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) – îl face cu ou și cu oțet pe Ionuț Mișa, actualul ministru al Finanțelor Publice.

Joi, într-o postare pe blogul personal, Diaconu se arată îngrijorat că habarnismul ministrului Mișa poate avea consecințe ireparabile asupra vieții românilor.

Amintim că miercuri seara șeful de la Finanțe a anunțat că Guvernul Mihai Tudose urmează să introducă o taxă de solidaritate de 2%, măsură prevăzută în programul de guvernare recent actualizat de PSD.

“Omul acesta ori este habarnist ori mincinos sadea!

E plina Romania de analfabeti functionali cu doctorate, masterate si studii “aprofundate” pe la diferite “Colegii” carora le lipsesc cunostintele profesionale de baza, teleportati pe functii si care repeta papagaliceste lozinci puse in gura de propagandistii de partid. In domeniul fiscal bugetar, impostura si/sau minciuna ies rapid la suprafata. Din pacate, in acest domeniu, atat impostura cat si minciuna pot avea consecinte ireparabile asupra vietii tuturor romanilor. ”, spune Diaconu.

„Ultima rectificare bugetara a dvs. este un simulacru de rectificare pozitiva, deoarece nu este bazata pe o colectare suplimentara de impozite si taxe fata de sarcina bugetata initial. Asa zisa rectificare pozitiva se bazeaza pe confiscarea rezervelor companiilor de stat si taierea drastica a investitiilor publice.

Astazi, ordonatorii de credite, in special UAT-urile (unitatile de administrare teritoriale), se confrunta cu o subfinantare cronica, comparabila cu cea din perioada cumplitei crize din 2009-2011. Cu salariile scapate de sub control si cu cheltuieli de functionare si investitii cu mult sub necesar! Un singur exemplu din “ograda” dvs: regionalele finantelor publice, ordonatori tertiari de credite, au zero lei alocati la investitii iar cheltuielile cu bunuri si servicii sunt diminuate drastic. Si vreti colectare suplimentara la bugetul statului?

Transferul contributiilor sociale
Aceasta masura reprezinta o premiera in intreaga lume civilizata. In opinia mea, este o bomba sociala care va fi detonata in Romania intr-un orizont de timp de maximum 2-3 ani, din doua motive principale:
legiuitorul nu poate impune un nivel al salariilor in sistemul privat iar angajatorul are libertatea de a transfera cat vrea in salariul brut al angajatului din suma necesara acoperirii contributiilor sociale;
subiectul impunerii devine angajatul

In fapt ar fi trebuit sa spuna ca, dupa ce au pacalit electoratul ca vor elimina impozitul pe veniturile sub 2000 lei lunar, au in intentie sa reduca cota la 10% pentru impozitul pe venitul din salarii! Dar si aceasta concomitent cu o alta taxa inventata, prezentata cu jumatate de gura si pe care o vor introduce: 2% din fondul de salarii!!!

Taxa de “solidaritate” (2%)
De ce i-o fi spunand “taxa de solidaritate” (citez din spusele memorabile ale ministrului “este si o directiva europeana in acest sens”), Dumnezeu si cu Valcov or fi stiind!! Cert este ca un atare procent de 2% aplicat la intregul fond de salarii creeaza o sarcina fiscala pentru angajator mai mare decat reducerea nivelului insumat al contributiilor sociale de la 39% la 35%! Adica o alta minciuna marca PSD!”, scrie Diaconu pe blogul personal.

Citiți AICI întreaga postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *