PSnews

Recent

G. Diaconu îl pune la punct pe „Pablito” Dragnea în 4 pași: Dependența de minciună e patologică!

nineoclock.ro

Fostul președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, într-o postare pe pagina personală de Facebook de marți, arată cu degetul spre ANAF despre care spune că prin comunicatul publicat, nu face decât să „manipuleze din nou cu privire la necesitatea trecerii contribuțiilor din sarcina angajatorilor la angajați

În acest sens, el dă detalii despre ce implică de fapt această măsură „de esență ultraliberală” și totodată „nemaiîntâlnită nicăieri în Europa”, respectiv „răspunderea directă a angajaților”, potrivit postării de pe Facebook

„Dependenta de minciuna a gastii lui Pablito e deja patologica!
ANAF publica un comunicat in “sustinerea” ministrului finantelor, reiterand date trunchiate prezentate anterior, pentru a manipula din nou cu privire la necesitatea trecerii contributiilor din sarcina angajatorilor la angajati.
O luam de la capat:

1. Transferul contributiilor sociale din sarcina angajatorului la angajati NU ARE NICI O INFLUENTA in reducerea arieratelor la buget, atata timp cat obligatia platii ramane la angajator.

2. Comunicatul ANAF, ca si interventia anterioara a ministrului Misa, sunt manipulatoare prin aceea ca nu arata care este ponderea in suma arieratelor din contributii a companiilor de stat (in pofida ponderii numerice de 2%) si nici ponderea covarsitor majoritara a sumelor din contributii sociale aflate la masa credala a firmelor aflate in insolventa/faliment. Adica aceleasi firme/angajatori care inregistreaza dificultati enorme in decontarea lucrarilor/serviciilor facturate in principal entitatilor de stat.

3. Incriminarea ca infractiune a neretinerii/platii contributiilor sociale nu aduce nimic nou sub soare. Aceasta prevedere a mai existat pana la decizia Curtii Constitutionale din 2015, fara nici un rezultat in planul reducerii arieratelor din contributii. Este simplu pentru angajatori sa demonstreze imposibilitatea obiectiva in care se aflau la momentul platii datorate pe numele angajatilor!

4. Un subiect fals menit sa distraga atentia asupra adevaratei tinte a acestei masuri de esenta ultraliberala, nemaintalnita nicaieri in Europa: RASPUNDEREA DIRECTA A ANGAJATILOR, carora, prin noua lege a pensiilor, li se vor corela nemijlocit nivelul pensiei cu contributia efectiv platita.”, a precizat Gelu Diaconu.

Menționăm că utilizarea numelui de Pablito, derivă din asemănarea facială a lui Liviu Dragnea cu traficantul columbian de droguri, Pablo Escobar.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi