Skip to content
Politică

G. Știrbu, mesaj spinos pentru cei care au părăsit PNL: Partidul scapă de astfel de oameni EXCLUSIV

semnaluloltului.wordpress.com

Vicepreședintele PNL Gigel Știrbu a acordat marți o declarație pentru PSnews.ro, în care le-a transmis un mesaj spinos celor care au părăsit recent Partidul Național Liberal în favoarea ALDE, dar și – într-o mai mică măsură – cu destinația PSD.

Chiar dacă a evitat să se pronunțe asupra motivelor care au stat la baza acestor plecări („Nu am de unde să știu – ar trebui să-i întrebați pe dânșii”), Gigel Știrbu a negat că poziția PNL ar fi fragilizată în perspectiva moțiunii de cenzură.

„Nu. PNL-ul iese mai întărit. De fiecare dată când cineva pleacă, orice partid se întărește, pentru că oamenii slabi, oamenii care sunt în respectivul partid pentru anumite interese își urmăresc acele interese. Partidul scapă de astfel de oameni și de fiecare dată (indiferent de partid) iese mai întărit, pentru că rămân acolo oameni care chiar țin la principiile pe care le promovează partidul respectiv”, a explicat liderul liberal.

Confruntat cu faptul că, dimpotrivă, situația numerică din Parlament se fragilizează, Gigel Știrbu a replicat: „Depinde din ce punct de vedere priviți. Dacă liderii noștri spun adevărul cum că există șanse să treacă această moțiune, atunci această moțiune va trece, indiferent de numărul de voturi pe care le are Partidul Național Liberal”.

Solicitat să precizeze dacă se bazează pentru ziua votului pe diverși trădători din coaliția PSD-ALDE, vicepreședintele PNL a afirmat: „Nu mă bazez eu pe nimic. Eu mă bazez numai pe spusele liderilor Partidului Național Liberal”.

În continuare, Știrbu a părut că pasează cartoful fierbinte în mâinile președintelui PNL, Ludovic Orban, și a prim-vicepreședintelui Raluca Turcan (liderul de grup din Camera Deputaților).

„Liderii noștri care au negociat cu celelalte formațiuni politice ne-au dat asigurări că sunt mari șanse ca moțiunea să treacă. Ca atare, m-aștept să treacă. Nu e deloc cu două tăișuri (declarația lui Știrbu – n.r.). Am senzația că dumneavoastră în orice declarație vedeți lucruri ascunse. Nu e deloc cu două tăișuri. Eu vă asigur că nu e nicio chestiune ascunsă în declarația mea. Liderii Partidului Național Liberal (doamna Raluca Turcan și domnul Ludovic Orban) ne-au asigurat că există mari șanse ca această moțiune să treacă, în negociere cu celelalte forțe politice”, a detaliat PNL-istul.

În încheiere, întrebat ce mesaj are pentru cei care au părăsit PNL în ultima perioadă, Gigel Știrbu a răspuns scurt: „Să le dea Dumnezeu sănătate! Atât”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *