Skip to content
Politică

G20: Europa trebuie să facă mai mult pentru a-și spori creșterea economică

" "

Ministrul american de finanțe, Jack Lew, a făcut apel duminică la țările din zona euro să facă mai mult pentru a intensifica creșterea economică în pierdere de viteză, la finalul celor două zile de reuniune a miniștrilor de finanțe ai statelor G20 din Australia, relatează AFP, citat de Agerpres.

„A reieșit din discuții că Europa va trebui să facă mai mult pentru a-și duce economia unde ar trebui să fie”, a declarat el, referindu-se la creșterea economică a țărilor din zona euro, la finalul reuniunii de la Cairns.

" "

„Ceea ce este clar din punctul de vedere al experienței SUA, este că inițiativele pentru a creștere cererea pe termen scurt și reformele structurale pe termen lung sunt o combinație importantă care nu ar trebui să facă obiectul unei alegeri între ele. Trebuie cu adevărat ca cele două lucruri să fie făcute în același timp”, a estimat Lew.

„Provocarea în Europa constă în a se pune de acord asupra manierei de a realiza aceste două aspecte împreună. Preocuparea mea este că dacă eforturile pentru a crește cererea sunt amânate o perioadă prea lungă, există riscuri ca vânturile din direcție opusă să fie mai puternice”, a explicat el.

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) a anunțat luni că marile economii încetinesc, în special zona euro, care înregistrează o creștere anemică pe care trebuie să o relanseze cu orice preț și fără de care aceasta riscă să rămână în urmă față de concurenții săi, notează AFP.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *