Skip to content
Politică

G4media.ro: abuzul în serviciu, infracțiunea pentru care a fost condamnat Dragnea, va fi redefinit

Se anunță o săptămână agitată pe scena politică românească: Comisia specială condusă de deputatul PSD Florin Iordache ar urma să dezbată Codul penal.

Concret: potrivit unor surse parlamentare citate de G4Media.ro, cel mai important articol care ar urma să fie modificat este cel care incriminează abuzul în serviciu, infracțiunea pentru care Liviu Dragnea a fost condamnat joi, în primă instanță, la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

PSD a propus cea mai radicală revizuire a acestei infracțiuni: impunerea unui prag de 200.000 de euro și scăderea limitelor pedepsei, de la 2 la 7 ani cât este în prezent, la 1 – 5 ani. În acest context, amintim că prejudiciul calculat de procurori în dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat joi este de 108.000 lei.

Totodată, facem precizarea că în cazul în care va fi impus un prag mai mare de 108.000 lei pentru abuzul în serviciu, Liviu Dragnea ar urma să scape automat de acuzați și, implicit, și de condamnarea de 3 ani și jumătate de închisoare cu executare, deoarece va beneficia de legea penală mai favorabilă.

Citiți mai multe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *