G7, cod de conduită pentru companiile care dezvoltă sisteme avansate de inteligenţă artificială

inteligenta artificiala AI
foto: unsplash.com

Grupul celor şapte ţări industriale va conveni luni un cod de conduită pentru companiile care dezvoltă sisteme avansate de inteligenţă artificială, arată un document al G7, în timp ce guvernele încearcă să atenueze riscurile şi potenţiala utilizare greşită a tehnologiei, transmite Reuters.

Codul de conduită voluntar va stabili un reper pentru modul în care ţările majore guvernează AI, pe fondul preocupărilor legate de confidenţialitate şi riscurilor de securitate, arată documentul văzut de Reuters.

Liderii economiilor Grupului celor Şapte (G7), format din Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi Statele Unite, precum şi Uniunea Europeană, au demarat procesul în mai, la un forum ministerial numit „Hiroshima AI process”.

Codul în 11 puncte ”îşi propune să promoveze o AI sigură, sigură şi de încredere în întreaga lume şi va oferi îndrumări voluntare pentru acţiunile organizaţiilor care dezvoltă cele mai avansate sisteme AI, inclusiv cele mai avansate modele de bază şi sisteme AI generative”, se arată în documentul G7.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL