Skip to content
Politică

Gabrela Firea respinge ferm acuzaţiile de încălcare a legii pe durata campaniei electorale: Fake-news şi încercare de dezinformare publică

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Primarul general, Gabriela Firea, respinge ferm acuzaţiile de încălcare a legii pe durata campaniei electorale şi acuză PNL de ”fake-news şi încercare de dezinformare publică”. ”Emiterea dispoziţiilor cu privire la afişajul electoral este atributul primarilor de sector, nu al primarului general”, a transmis Firea.

Primarul general, Gabriela Firea, a transmis, marţi, un comunicat de presă în care respinge ferm acuzaţiile de încălcare a legii pe durata campaniei electorale.

" "
" "

“PNL mă acuză de lucruri inventate, aşadar ori nu cunoaşte legea, ceea ce e puţin probabil, ori foloseşte cele mai josnice metode în încercarea de a mă discredita. PNL Bucureşti mă acuză că nu am stabilit locurile speciale pentru afişaj electoral, atribuţie care însă ţine de sectoare. Cum să numeşti această atitudine, dacă nu fake-news şi încercare de dezinformare publică? Subliniez: emiterea dispoziţiilor cu privire la aceste locuri nu este atributul primarului general, ci al primarilor de sector. Chiar prefectul, care este reprezentantul Guvernului în teritoriu, a solicitat acest lucru primarilor de sector din Bucureşti. Tocmai Guvernul PNL, care este, conform legii, responsabil de organizarea alegerilor locale la nivel naţional, nu cunoaşte acest lucru? ”, a transmis, Firea, în comunicatul de presă.

Firea susţine că toţi primarii de sector au emis dispoziţiile prin care au
stabilit aceste amplasamente.

”Este încă o dovadă că acest Guvern nu vine cu soluţii pentru rezolvarea problemelor reale, ci doar cu acuzaţii la adresa adversarilor politici, în încercarea de a câştiga capital de imagine”, a mai afirmat Firea.

Reprezentanţii PNL Bucureşti au anunţat marţi că au sesizat Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti, după ce primarul general Gabriela Firea a refuzat să emită, la aproape două săptămâni de la începerea campaniei electorale, dispoziţia de primar prin care sunt stabilite locurile unde urmează să fie amplasate panourile pentru afişat electoral, potrivit legii.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *