Skip to content
Constanța Știri locale

Gabriel Mustaţă, de la Tribunalul Constanța, nu ar fi vrut să-l judece pe Decebal Făgădău

Inquam Photos / Octav Ganea

Alături de Decebal Făgădău, în dosar a fost trimisă în judecată și Marcela Enache, (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa), conform ziuaconstanta.ro.

În cauză, procurorii DNA vorbesc despre trei terenuri (în suprafață totală de peste 1000 de metri pătrați) ce se află în Portul Turistic Tomis, unde în urmă cu aproximativ 20 de ani s-a început ridicarea unui bloc iar proiectul nu s-a mai terminat nici în ziua de azi.

Gabriel Mustaţă, judecător în cadrul Secției penale din Tribunalul Constanța, a formulat ieri o cere de abținere privind judecarea dosarului în care Decebal Făgădău, fost primar al municipiului Constanța, a fost deferit justiției de Andrei Bodean, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța.

Cererea judecătorului Gabriel Mustaţă a fost respinsă.

Tot în prezenta cauză a fost trimisă în judecată și Marcela Enache, (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa).

Primul termen (în faza camerei preliminare) a fost stabilit pentru data de 22 ianuarie 2021.

Oricare va fi decizia judecatorului Gabriel Mustaţă, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.

Decebal Făgădău, la data presupusei fapte viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Constanța, suspectat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Tot în acest dosar a fost trimisă în judecată și Marcela Enache, (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa), bănuită de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Consiliul Local Constanţa este parte civilă.

În rechizitoriu, procurorul șef Andrei Bodean a reținut că, în cursul anului 2015, inculpații Decebal Făgădău și Marcela Enache și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale în legătură cu vânzarea a trei terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța.

Prin aceste demersuri inculpații ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 133.688 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători, conform DNA.

Cele trei terenuri (în suprafață totală de peste 1000 de metri pătrați) se află în Portul Turistic Tomis, unde în urmă cu aproximativ 20 de ani s-a început ridicarea unui bloc iar proiectul nu s-a mai terminat nici în ziua de azi.

Amintim că în anul 2013, societatea comercială Astera Consulting SRL – despre care s-a susținut că este una dintre firmele controlate de omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky, prieten al lui Nicuşor Daniel Constantinescu, şi Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a obţinut de la Primăria Constanţa autorizaţia de construire pentru finalizarea hotelului cu nouă etaje din Portul Tomis.

Într-un alt dosar, Constantin Conortos, procuror al DNA Constanța, a dispus trimiterea în judecată a lui Decebal Făgădău și a lui Radu Ștefan Mazăre, într-un alt dosar.

Dosarul este judecat de Ştefania Pârlogea, din cadrul Secţiei penale a Tribunalului Constanţa.

Decebal Făgădău, la data presupusei fapte viceprimar al municipiului Constanța, este bănuit de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Radu Mazăre este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Continuarea pe ziuaconstanta.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *