Skip to content
Puterea Știrilor Video

Gabriel Mutu: Întreb și eu public, unde s-au dus cei 40 de miliarde de lei care au fost împrumutați de Guvernul Ludovic Orban?

Invitat în studioul „Puterea Știrilor”, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a somat Guvernul Ludovic Orban să explice „unde au fost folosiți cei 40 de miliarde de lei pe care România i-a împrumutat în ultimele 2 luni de zile”.

Dacă banii nu s-au dus în investiții, autostrăzi, în pensii, salarii, atunci unde s-au dus banii? Eu nu pot să dau o explicație logică la ceea ce se întâmplă”, spune edilul.

„S-au împrumutat peste 40 de miliarde de lei în ultimele 2 luni de zile. Dumneavoastră ce ați văut că s-a întâmplat în ultimele 2 luni de zile? S-au tăiat bugetele pentru programele care chiar aduc bunăstare României. Discutăm despre PNDL. S-au tăiat bani din bugetele anumitor entități administrativ-teritoriale.

Cu alte cuvinte, bani din investiții. Dacă banii nu s-au dus în investiții, autostrăzi, în pensii, salarii, atunci unde s-au dus banii? Eu nu pot să dau o explicație logică la ceea ce se întâmplă. Când spui că nu ai bani nu te lansezi în două tururi de scrutin, să aduci alegeri anticipate. Toate acestea reprezintă o cheltuială în plus. În cazul acesta cum te poți plânge că nu ai bani? Întreb și eu public, unde s-au dus cei 40 de miliarde de lei care au fost împrumutați de Guvernul Ludovic Orban?”, a declarat Gabriel Mutu, la Puterea Știrilor.

Orban spune că ministrul Finanţelor va vorbi în Parlament despre împrumuturile externe

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că ministrul Finanţelor Publice va merge în Parlament ‘când este posibil’ pentru a da explicaţii despre împrumuturile externe contractate de România, după ce social-democraţii l-au criticat pe Florin Cîţu pe această temă.

„Noi aşteptăm această ocazie, pentru ca ministrul Finanţelor să poată să prezinte calitatea net superioară a procedurilor şi modului de prezentare care a dus la contractarea unor împrumuturi mai favorabile României decât împrumuturile contractate de fostele guverne”, a afirmat şeful Executivului.

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, este invitat marţea viitoare, de la ora 11,00, la o audiere în cadrul Comisiei economice din Senat pentru a oferi explicaţii referitoare la împrumuturile ministerului de resort din ultima perioadă.

Amintim că Ministerul Finanţelor a împrumutat marţi, 21 ianuarie 2020, trei miliarde de euro, chiar dacă cererea investitorilor străini a fost de circa 12 miliarde de euro pentru emisiunea de bonduri a României. Sumele la care s-a împrumutat statul român în euro au fost remunerate cu o dobândă de 2% pentru împrumuturile pe 12 ani şi 3,5% pentru cele pe 30 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *