Skip to content
Politică

Gabriel Oprea, anunț tranșant privind viitorul actualei alianțe de guvernare. Ce verdict dă moțiunii liberalilor

Luni, președintele UNPR Gabriel Oprea a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, că în următorii 5 ani UNPR dorește să reînvie noțiunea de naționalism, punctând că UNPR „ va elabora si va propune un plan politic national care va fi baza pentru masurile pe care le vor asuma in urmatorii 5 ani”, plan ce va conține toate cele 5 direcții pe care UNPR și le asumă.

„Intalnire despre unde suntem la 5 ani. UNPR a reusit sa readuca pe scena politica ideea de interes national. In urmatorii 5 ani vreau sa reinviem si notiunea de nationalism. Cel pozitiv, constructiv, asa cum se manifesta in tarile puternice.

Pentru noi, acest nationalism inseamna ca orice decizie guvernamentala, orice lege, va fi gandita pentru binele tarii, nu pentru al unui partid, al unor companii, nu pentru a influenta pe cineva din afara tarii.

UNPR va elabora si va propune un plan politic national, care va constitui baza pentru initiativele legislative pe care ni le vom asuma in urmatorii 5 ani. Acest plan va contine toate cele 5 directii pe care UNPR si le asuma. In educatie – ridicarea nivelului mediu de pregatire – salarii mai mari pentru profesori si mai multa munca din partea acestora. Nu putem pastra salariile si practica de acum. Sanatate – nu este normal sa plece medicii din tara; cresterea salariilor medicilor; obligatia de a professa 5 – 10 ani in tara; economic – mai multe companii care sa profeseze in romania; UNPR vrea ca Romania sa isi limiteze exportul de materie prima si sa incurajeze exportul de produse finite; in domeniu mediului – ceea ce nu se accepta in alte tari sa fie valabil si la noi; aparare – incurajam cresterea rapida a bugetului apararii pentru cheltuieliel de inzestrare; incurajam stagiul militar voluntar – cei care aleg sa beneficieze de o serie de beneficii; agricultura – sa fie a romanilor; sa produca si sa consume produse romanesti; nu trebuie sa mai importam ce poate fi promovat de noi.

Acestea sunt cele cateva directii pe care UNPR doreste sa si le asume pe urmatorii 5 ani. Document de referinta pentru toate deciziile pe care le vom lua ca partid in curand. UNPR a intrat intr-o perioada de crestere. Ne pastram atitudinea corecta fata de partenerul nostru. UNPR a ajuns la maturitatea necesara la care sa propuna proiecte mari pentru Romania”, a transmis Gabriel Oprea.

Totodată, Gabriel Oprea a declarat că UNPR este parte a actualei majorități guvernamentale, că „este și rămâne parte dintr-un Guvern bun”. Oprea a subliniat că UNPR îl susține pe premier și parteneriatul cu Klaus Iohannis.

„UNPR este parte a actualei majoritati guvernamentale. Este si ramane parte dintr-un guvern bun, apreciem noi, pentru Romania. Il sustinem pe premier si parteneriatul cu Klaus Iohannis. Cine doreste stabilitate, seriozitate, ii asteptam la UNPR.”,a afirmat Gabriel Oprea.

Șeful UNPR a transmis că nu crede că actuală majoritate are probleme cu moțiune din 5 iunie.

„Intotdeauna am sprijinit guvernele din care am facut parte. E o problema de bun simt sa iti tii cuvantul. Romania in momentul de fata genereaza stabilitate si securitate in regiune. Nu cred ca actuala majoritate are probleme cu motiunea din 5 iunie.”, a punctat Gabriel Oprea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *