Skip to content
Politică

Gabriel Oprea nu își mai amintește dacă are copia tezei de doctorat a lui Florian Coldea

Gabriel Oprea declară despre teza de doctorat a lui Florian Coldea că a coordonat 24 de teze de doctorat şi nu mai ştie dacă are sau nu vreo copie după lucrarea lui Coldea. Întrebat dacă o va face publică, Oprea a spus: „V-am răspuns deja la întrebare”.

Întrebat, sâmbătă, la Iaşi, despre afirmaţia fostului ofiţer SRI, Daniel Dragomir, potrivit căreia ultima copie rămasă a tezei de doctorat a lui Florian Coldea se află acasă la el, în calitate de coordonator de doctorat al acestuia, Gabriel Oprea a răspuns: „Am coordonat 24 de teze de doctorat. Nu mai ştiu. Trebuie să mă uit în bibliotecă, să văd”.

Întrebat, de asemenea, dacă o va face publică, Oprea a refuzat să răspundă, spunând doar: „V-am răspuns deja la întrebare”.

Fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, a anunţat, vineri seară, că, din informaţiile sale, ultima copie rămasă a tezei de doctorat a lui Florian Coldea se află acasă la fostul ministru de Interne şi coordonatorul de doctorat al acestuia, Gabriel Oprea.

„Florian Coldea a deschis la SRI seria de furăciuni cu doctoratele. Stiu, sună mai bine plagiat, dar, de fapt, este vorba de un furt ordinar şi de un abuz care a avut ca scop obţinerea de foloase, bani şi funcţii. Din bugetul statului. Fapte penale adică. După Coldea şi Dumbravă, mulţi alţi hoţi au urmat. Aceştia sunt bravii ofiţeri ai ţării. Cei care au condus lupta anti-corupţie. Ei, hoţii, s-au făcut “doctori” şi s-au pus în capul mesei”, a scris Daniel Dragomir pe Facebook.

Fostul ofiţer SRI susţinea că, din cauză că era speriat că va fi prins cu teza de doctorat plagiată, Florian Coldea l-a pus pe ministrul de la acea vreme Mihnea Costoiu să îi fure lucrarea de la Biblioteca Naţională, pentru a-şi acoperi urmele.

„Însă un exemplar din “lucrarea originală” i-a scăpat. Din informaţiile mele, ultima copie rămasă se află la Gabriel Oprea acasă. Ca şi “conducător al doctoratului” a păstrat o copie. De câteva săptămâni, cu rugăminţi, negocieri, plânsete, tatăl hoţilor se chinuie să îl convingă pe Gabriel Oprea să îi dea ultimul exemplar. Va avea Gabriel Oprea curajul să iasă public, într-o conferinţă de presă şi să predea publicului ultimul exemplar din lucrarea plagiată a lui Coldea? Interesul naţional va câştiga în faţa şantajului lui Coldea?”, îşi încheia postarea Daniel Dragomir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *