Skip to content
Politică

Gabriel Oprea, reacţie neobişnuită după decizia CNATDCU privind doctoratul lui: Nu ştiu dacă au verificat cu atenţie…

Fostul viceprim-ministru Gabriel Oprea a avut, luni, o reacţie neobişnuită după decizia CNATDCU în ceea ce priveşte teza lui de doctorat.

Amintim că, tot luni (în jurul prânzului), membrii Consiliului General al CNATDCU au hotărât că fostul vicepremier Gabriel Oprea trebuie să rămână fără titlul de doctor, acesta fiind primul pas din demersul de retragere a doctoratului.

CITIŢI ŞI: UPDATE CNATDCU, pași siguri pentru retragerea titlului de doctor lui Gabriel Oprea. Ce a hotărât

În replică, Oprea a scris pe Facebook că în anul 2000 normele ştiinţifice privind doctoratele difereau faţă de cele actuale.

Acelaşi Gabriel Oprea aminteşte că, în 2015, Consiliului Național de Etică îi dăduse verdict de neplagiat.

Redăm mai jos mesajul integral postat de Gabriel Oprea pe Facebook:

„În 2000 am scris o lucrare de doctorat, respectând toate normele academice și legale în vigoare la momentul respectiv. Nici îndrumătorul meu de doctorat, nici comisia care a decis acordarea titlului, nici Universitatea București, nimeni nu a avut ceva de obiectat la lucrarea respectivă. Repet, este vorba de anul 2000, când nu eram in politica, nu eram nici ministru, nici membru de partid, nici prefect și nici nu mă gândeam că voi urma un astfel de drum.

Astăzi, la mai bine de 15 ani de când am susținut teza de doctorat, CNATDCU spune că aș fi plagiat în lucrarea respectivă. Nu știu dacă cei care au luat această decizie au verificat cu atenție care erau normele în vigoare acum 15 ani. La fel, nu știu dacă lucrarea a fost evaluată după normele și standardele de acum (diferite de cele din 2000) sau după standardele de atunci, pe care le-am respectat. Știu însă că anul trecut, Consiliului Național de Etică a spus în mod oficial că ”suspiciunile de plagiat nu se confirmă” în cazul meu.

Avem așadar o instituție care mi-a acordat titlul, o structură abilitată legal care a constatat că lucrarea nu a fost un plagiat și astăzi, o Comisie care spune cu totul altceva. Vi se pare normal? Nici mie. Tocmai din acest motiv, voi cere Comisiei, Ministerului și tuturor instituțiilor care pot lămuri această situație să clarifice contradicția. În acest sens, voi utiliza toate mijloacele legale pe care le am la dispoziție ca cetatean. Prin urmare, voi contesta decizia CNATDCU și, dacă decizia va rămâne aceeași, voi cere Justiției să facă lumină și sunt convins că instanța îmi va da dreptate”.

1 comentariu la “Gabriel Oprea, reacţie neobişnuită după decizia CNATDCU privind doctoratul lui: Nu ştiu dacă au verificat cu atenţie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *