Skip to content
Politică

Gabriel Oprea REVINE în forţă. Culisele RĂZBOIULUI SUBTERAN cu Onţanu şi Cherecheş EXCLUSIV

National

Deşi a declarat în repetate rânduri că se retrage definitiv din viaţa politică, fostul vicepremier Gabriel Oprea este protagonistul unor războaie politice subterane purtate la baionetă cu foşti apropiaţi şi colaboratori din vechiul UNPR.

Potrivit surselor PSnews.ro, generalul – revenit în jocuri imediat după ce completul de judecată a decis reluarea procesului în care este judecat pentru abuz în serviciu, din pricina pensionării unui judecător, la fel ca în Dosarul „Bombonica” – se află în conflict cu fostul edil uneperist al Sectorului 2, Necuali Onţanu, dar şi cu primarul din Baia Mare, controversatul Cătălin Cherecheş.

Cauza scandalului cu Onţanu

PSnews.ro a aflat că lui Oprea i-a căşunat pe Onţanu încă de acum două luni, acuzându-l (prin intermediul diverşilor emisari) că a girat „subordonarea” filialei UNPR Sector 2 faţă de PSD. Ulterior, Oprea a încercat să forţeze demiterea liderului organizaţiei, Marius Cosmescu, acesta fiind promovat şi ales chiar de Neculai Onţanu. Debarcarea lui Cosmescu este solicitată (la propunerea lui Gabriel Oprea) şi de cei patru consilieri locali ai UNPR – Iolanda Bughiu, Radu Gheorghe, Jean Costache şi Dumitru Oprea –, care obişnuiesc să voteze cot la cot cu reprezentanţii opoziţiei, lăsându-l în offside pe primarul pesedist Mihai Mugur Toader (fratele fostei deputate PSD Rodica Nassar, actualmente secretar de stat în Ministerul Sănătăţii), care se confruntă cu o majoritate ostilă coordonată de viceprimarul PNL, Dan Cristian Popescu.

Miza: Consiliul Local Sector 2

Aceleaşi surse ne-au explicat că Toader i s-a plâns lui Neculai Onţanu (sunt prieteni de ani de zile), care, la rându-i, l-a mandatat pe Cosmescu să-i excludă din UNPR pe cei patru consilieri locali, invocând faptul că alianţa PSD-UNPR ar fi încă în vigoare. Inevitabil, consilierii s-au dus cu jalba-n proţap la Gabriel Oprea, care i-a îndemnat să conteste excluderea (clamând încălcarea Statutului), ceea ce a dus la blocarea procedurii.

Cum a început gâlceava cu Cherecheş

În ceea ce-l priveşte pe controversatul Cătălin Cherecheş, nemulţumirile lui Gabriel Oprea au răbufnit încă din primăvară, când fostul său protejat a dezvăluit, în direct la TVR, că generalul a înfiinţat UNPR „în sufrageria de la MapN, la masă cu Florian Coldea şi Sebastian Dâncu”. Potrivit surselor PSnews.ro, de-a lungul ultimelor săptămâni, Oprea a tot încercat să provoace debarcarea lui Ioan Cheudean, liderul filialei UNPR Baia Mare, pe care doreşte să-l schimbe cu propriul său fin, Nuţu Fonta, fost deputat de Maramureş. Facem precizarea că Ioan Cheudean este unul dintre principalii oameni de casă ai lui Cătălin Cherecheş.

Finul lui Oprea, spaima pădurilor

Vă reamintim că Nuţu Fonta este implicat în afacerile cu păduri din zona Borşa, unde a pus mâna pe o suprafaţă egală cu cea a Bucureştiului. De altfel, Rise Project a demantelat legăturile dintre familia lui Fonta şi clanul interlop Butanu, lemnul tăiat din zona Parcului Natural din Munţii Maramureşului ajungând la compania austriacă Holzindustrie Schweighofer, prin intermediul a diverse sinecuri.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *