Skip to content
" "
Politică

Gabriel Oprea: UNPR a votat întotdeauna pentru Justiția din România

Președintele Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR), Gabriel Oprea, a declarat sâmbătă, la Timișoara, că partidul său a sprijinit întotdeauna Justiția și va face acest lucru și în continuare.

Întrebat dacă se va ajunge la supunerea la vot în Parlament a unei eventuale cereri a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) de a încuviința începerea urmăririi penale a premierului Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea a răspuns că UNPR nu știe, încă, ce conține dosarul de la DNA în cazul Ponta.

" "

În momentul în care vom afla — încă nu știm ce se află în dosar, am dat și noi niște date generale—, întotdeauna UNPR a votat pentru Justiția din România, asta am făcut întotdeauna. Dar, încă o dată, vorbim de Constituție, vrem și noi să știm ce se întâmplă acolo. Cred că am spus foarte clar punctul de vedere„, a declarat Gabriel Oprea, conform agerpres.ro.

El a subliniat faptul că în Constituție există un articol care spune că un om este vinovat sau nevinovat în urma unei hotărâri definitive și irevocabile a unei instanțe de judecată.

Sunt două principii de bază ale UNPR care răspund la această întrebare (referitoare la Victor Ponta — n.r.). Toate partidele văd că și-au făcut filtre, foarte bine! Fiecare partid își face filtrele pe care le consideră că așa se face în orice proiect politic. Noi, UNPR, avem două mari principii: respectarea Constituției României, care spune la un articol că orice om este vinovat sau nevinovat printr-o hotărâre definitivă și irevocabilă a unei instanțe de judecată și este bine că este așa (…) și mai avem un principiu, cel al competenței, în sensul că poți fi competent și la 16 ani și la 100 de ani„, a detaliat Oprea, conform sursei citate.

Vicepremierul a insistat pe stabilitatea economică și politică a țării, în contextul în care situația din jur este delicată, iar România trebuie să rămână un factor de stabilitate în zonă.

Gabriel Oprea a reiterat faptul că el nu comentează deciziile Justiției, în care are încredere, și că instituțiile statului s-au întărit în ultima perioadă.

Niciodată — sunt și eu și ofițer de Justiție militară la bază — nu am comentat deciziile Justiției din România și nu cred că trebuie să le comentăm. Eu am încredere în Justiție, am încredere, dacă tot vorbim de România, ne interesează și cred că mai ales în ultimul timp instituțiile statului s-au întărit și este foarte bine că este așa. Pe de altă parte, suntem parteneri în Guvern (…)„, a explicat Oprea.

 

" "
" "

1 comentariu la “Gabriel Oprea: UNPR a votat întotdeauna pentru Justiția din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *