Gabriel Păun, milionar din activitatea de ONG-ist pentru protecția animalelor sălbatice

sursa: Facebook

Activistul de mediu și pentru protecția animalelor, Gabriel Păun, a devenit milionar din aceste activități în nici 15 ani. El a proferat o serie de amenințări directe la adresa jurnaliștilor. Alegem să nu ne lăsăm intimidați și îi publicăm integral veniturile.

Gabriel Păun, președintele Asociației Agent Green, a proferat ieri o serie de amenințări la adresa subsemnatului susținând că informațiile publicate ieri de Newsweek România , pe care le puteți consulta AICI, legate de veniturile  sale salariale din activitatea de ONGism verde și de protecția animalelor ar fi “defăimătoare”.

DOCUMENET Gabriel Păun, milionar din activitatea de ONG-ist pentru protecția animalelor sălbatice

Mai mult, a amenințat și alți jurnaliști care au preluat informațiile Newsweek România.

Fost consilier onorific al premierului României, Florin Câțu, Păun s-a remarcat prin poziții publice prin care ne îndemna să trăim frățește împreună cu animalele sălbatice și în care critică virulent demersurile autorităților de împușcare a urșilor agresivi.

Presiunea acestuia și a altor ONGuri pentru protecția animalelor a dus în final la o lipsă cruntă de acțiune din partea autorităților legată de controlarea populației de urși din România pe care unii specialiști o văd dublă față de cât ar trebui.

Newsweek România publică informațiile legate de veniturile și activele lui Păun pentru a servi unei cauze de interes public după ce o fată a fost ucisă acum două zile pe Jepii Mici de către o ursoaică agresivă.

Amenințări de “interlop” verde

ONG-istul verde și fostul oficial guvernamental Gabriel Păun a proferat prin intermediul unor mesaje de tip whatsapp o serie de amenințări directe la adresa subsemnatului dar și a realizatorului emisiunii Actualitatea, Tudor Mușat, după dezvăluirile Newsweek România de ieri în care devoalam cât de profitabil a fost pentru acesta activismul verde și cel pentru protecția animalelor sălbatice.

“Sper că ai tăi colegi știu că pentru defăimare îi dau în judecată la fel cum am făcut cu Gâdea, Caramitru etc. Nu contează că îi pe toți la pachet (n.r. nici noi nu am înțeles ce a vrut să zică autorul) pentru info neverificate cum pe Gâdea l-am luat la pachet cu cotidianul și toți care au preluat minciuni”, a amenințat direct și fără ocolișuri Gabriel Păun pe jurnalistul Tudor Mușat în a cărui emisiune m-am aflat aseară și unde am comentat cazul tinerei ucise de animalul sălbatic pe Jepii Mici.

Într-o altă emisiune de ieri de la postul B1 TV, Păun a intrat în conflict cu jurnalista Ioana Constantin după ce i-a spus acesteia că de vină pentru tragedia din Jepii Mici ar fi tânăra ucisă. Acesta a mai afirmat că, în tragedia de pe Jepii Mici, a fost ucisă o tânără și o ursoaică.

Milionar din ONGeală verde

Newsweek România a publicat ieri doar câteva din informațiile fiscale ale fostului consilier onorific al premierului României dar astăzi vom publica  integral veniturile de natură salarială ale actualului activist verde și pentru protecția animalelor sălbatice.

Facem acest lucru pentru că nu ne lăsăm intimidați de amenințările acestuia și pentru că nu considerăm că defăimăm când publicăm informații de interes public care să aducă o imagine de ansamblu asupra circumstanțelor unei tragedii cum este cea în care un animal sălbatic a ucis acum două zile o fată tânără.

Astfel vă prezentăm informațiile fiscale integrale legate de veniturile de natură salarială ale activistului de mediu și pentru protecția animalelor dar și fost consilier onorific al premierului României din care reiese că această activitate a fost extrem de profitabilă pentru acesta.

Vezi mai jos veniturile lunare ale lui Gabriel Păun, activist de mediu și fost consilier al premierului României

Gabriel Paun Asociatia Agen… by Stelian Negrea

Activismul verde și pentru animalele sălbatice i-a adus venituri lunare salariale brute de 29.500 lei (5900 Euro) în  în octombrie 2023.

Aceasta a fost media veniturilor sale lunare din acest an cu două excepții notabile: iunie și noiembrie 2023 când a încasat numai puțin de 59.000 lei (11.800 Euro) din poziția de președinte al acestui ONG.

Conform INS, salariul minim brut pe economie anul trecut a fost de 3000 de lei.

Conform acelorași informații, Păun a câștigat în 11 luni din anul trecut un venit salarial brut de la Asociația Agent Green de 413.000 lei (82.600 Euro), de 265.649 lei (55.300 Euro) în 2022, de 231.491 lei (49.000 Euro)  și de 247.500 lei (54.000 Euro) în anul pandemiei.

Veniturile lunare i-au crescut de 50 de ori

Documentul de mai sus arată o explozie spectaculoasă a veniturilor acestuia și indică progresia veniturilor sale salariale în timp ce ne îndemna pe toți să trăim frățește cu animalele pădurii sau punea presiune pe factorii guvernamentali să nu împuște urșii agresivi.

Primul salariu al lui Păun la Agent Green a fost unul modest: de 24,5 ori mai mic decât salariul încasat în octombrie 2023 și de 49 de ori mai mic decât cel mai mare salariu încasat de la același ONG.

În ianuarie 2011, Păun încasa un venit salarial brut de doar 1204 lei (290 de Euro) de la Agent Green.

Anii de început i-au adus numai astfel de venituri extrem de modeste chiar și pentru acea perioadă însă odată ce vocea sa de activist a fost din ce în cem ai gălăgioasă veniturile i-au crescut la o medie lunară de 4000 lei în 2014 și de 8000 de lei în 2016.

Anii de glorie ca activist au început cu 2018 cu venituri brute lunare de 15.000 lei care se dublau odată la câteva luni, pentru ca să ajungă în anul pandemiei la borna constantă de 20.000 lei sub care nu a mai coborât de atunci.

Fost consilier onorific, Păun nu și-a publicat declarația de avere

Gabriel Păun a fost pentru un an consilier onorific al premierului României, Florin Câțu și al lui Nicolae Ciucă pe probleme legate de mediu.

În luna când a fost numit în această funcție, februarie 2022, a încasat venituri salariale brute de 16.500 lei de la Agent Green iar când a fost demis, în aprilie 2022, a încasat de la aceeași organizație 18.975 lei.

Nu și-a publicat niciodată vreo declarație de avere deși se consideră o persoană transparentă și care militează pentru transparență. A postat doar un cv.

Din cauza pozițiilor sale care au susținut vehement drepturile animalelor sălbatice, fermierii i-au cerut premierului să-l demită pe Păun din poziția de consilier onorific.

Toți demnitarii statului român, toți ceilalți consilieri sunt obligați de lege să își depună, anual sau ori de câte ori se produc modificări în situația lor patrimonială, declarațiile de avere, numai consilierii onorifici nu au această obligație legală.

Acesta este un motiv în plus să îi publicăm integral veniturile sale de natură salarială și activele pe care le deține și a declarat că le deține pe teritoriul României.

Nu există vreun raport al activității desfășurate de Păun cât i-a fost consilier onorific lui Florin Câțu.

Afacerist care cere și donații publice

Activistul de mediu Gabriel Păun este, în același timp și om de afaceri. Deține Armona Vision SRL de unde a încasat dividende de 265.000 lei în 2022 și de 329.740 lei în 2021.

Compania a fost înființată în 2019 și are ca obiect de activitate activități ale agențiilor de publicitate.

Curios, dar SRL-ul lui Păun a avut afaceri similare ca valoare dividendelor pe care le-a încasat din această companie.

Conform datelor Ministerului Finanțelor Publice Armona Vision SRL a avut o cifră de afaceri de doar 262.603 lei și un profit de 255.003 lei. Iar în anul anterior, afacerile au fost de 272.617 lei iar profitul de 245.422 lei.

Conform documentelor fiscale prezentate de Newsweek România, Păun a mai încasat venituri salariale sporadice și modice de circa 300 de lei lunar de la Wild Time SRL pe vremurile sale de început când și de la Agent Green încasa la fel de modice.

În ciuda, veniturilor sale salariale care au depășit în unele luni de 20 de ori ori salariul minim pe economie și a dividendelor grase încasate din SRL-ul său, Păun cere în continuare donații publice pentru a-și plăti costurile legate de o serie de procese pe care le-a pierdut în instanțele de judecată.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: