Skip to content
Politică

Gabriel Sandu continuă lupta: îi trimite lui Trump DENUNȚUL Microsoft. Apar noi nume

ziare.com

Fostul ministru PDL al Comunicațiilor Gabriel Sandu continuă lupta: îi trimite președintelui SUA, Donald Trump, DENUNȚUL privind mega-escrocheria Microsoft. De data aceasta, apar noi nume față de denunțul redactat în septembrie.

CITIȚI ȘI: Fost ministru, denunț devastator: ambasadori, politicieni și oameni de afaceri, implicați

Informația a fost publicată duminică de către jurnalistul Sorin Roșca Stănescu (SRS) pe propriul site, Corectnews.com. Noile nume sunt în special ale unor administratori de SRL-uri din România, care au acționat ca interpuși în afacerea cu licențe IT. Gabriel Sandu a trimis acum denunțul nu doar către președintele Donald Trump, ci și procurorului general din Statele Unite ale Americii, Jef Sessions.

Iată elementele de noutate ale acestui denunț, pe care îl puteți citi integral AICI (sublinierea îi aparține lui Gabriel Sandu):

„În anul 2004, Florică Claudiu, reprezentant al firmei Fujitsu Siemens Computers în România, a identificat o oportunitate de afaceri în distribuirea de licențe Microsoft către Guvernul României, sens în care a cooptat în această afacere mai multe persoane ce aveau posibilitatea să înlesnească afacerea și respectiv derularea contractului prin susținerea financiară pe care o puteau acorda, sau prin influența pe care o aveau direct sau indirect asupra unor oameni politici sau asupra unor membri ai Guvernului.

Astfel, în această afacere au fost cooptați:

 1. Dragoș Stan, administrator al firmei Scop Computers, care avea ca principal obiect de activitate comerțul cu calculatoare, echipamente periferice și software, căruia îi revenea rolul de a asigura un circuit al sumelor de bani care să permită plata unor comisioane către persoanele decidente în Guvernul României dar și către persoane influente în Microsoft (SUA, Irlanda și/sau România), în FSC (Viena și România) și în oricare alte direcții care asigură bugetarea afacerii în bugetul României și protecția prezentă și viitoare a lor.
 2. Khalil Abi Chahine, căruia îi revenea sarcina de a intermedia, direct sau prin intermediul altor persoane, relația cu Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației (MCTI) și Secretariatul General al Guvernului (SGG).
 3. Culacov Nicolae Dumitru, administrator al OMNITECH Trading SA, apropiat al ministrului Mihai Nicolae Tănăsescu, care avut rolul de a obține aprobările de la Ministerul Finanțelor Publice și de a obține scrisoarea de confort.
 4. Ujeniuc Alexandru, administrator al SC.Dim Soft SRL, care avea rolul de a asigura suportul tehnic vis-a-vis de relațiile îndelungate ale firmei cu Microsoft și relaționarea cu persoanele din conducerea Microsoft România, precum și deschiderea unor conturi în străinătate din care să fie plătite foloase unor funcționari implicați, directorilor Microsoft, directorilor FSC, membrilor grupării Florică.
 5. Dinu Pescariu, care trebuia să asigure susținerea financiară a vicepreședinților și directorilor Microsoft SUA, Irlanda, România, care decideau condițiile contractuale și discounturile acordate doar LAR-urilor pentru uz extern.

Dinu Pescariu, Dragoș Stan și Thomas Heinischell erau principalele “bidoane colectoare” ai banilor obținuți din spolierea staului român prin offshore-urile controlate de aceștia, atât pentru “afacerea Microsoft” care a prejudiciat statul român cu 400.000.000$ dar și pentru “afacerea SEI” – cu un prejudiciu de 125.000.000 $ și “afacerea EADS” – cu un prejudiciu 1.000.000.000 €.                         

Persoanele menționate se asigurau de protecția unor oameni din serviciile secrete, inclusiv cu avocați puși la dispoziție pentru a-i apăra. Ei trebuiau să asigure, pe baza protecției acordate, relaționarea cu persoane ce aveau influență asupra unor membri ai Guvernului și să asigure deschiderea unor conturi în străinătate din care să fie efectuate plăți către decidenți și orice alte persoane influente.

Aceste plăți erau efectuate către:

1. trinomul Claudiu Florică, Dragoș Stan, Dinu Pescariu.

2. Vicepreședinți Microsoft SUA

3. Directorii Microsoft Irlanda și România

4. Directorii FSC Viena și FSC România

5. Gruparea Florică

6. Miniștri și funcționari implicați

7. Alții în funcție de comenzi și necesități.

Alte persoane determinante în afacerea Microsoft, încă de la începutul acesteia, au fost și:

– Nicolaescu Dragoș, director FSC, care trebuia să asigure suport tehnic, deschiderea unor conturi în străinătate, din care să fie efectuate plăți către miniștrii sau funcționarii implicați.

– Sorin Eftene, fost director Microsoft, care trebuia să asigure suport tehnic, acum fiind angajat ca director Synotech – D-Con.net AG – LAR agreat al Microsoft aflat în relații contractuale cu Guvernul României.

– Pletea Florin, director Microsoft, pentru suport tehnic și deschiderea unor conturi în străinătate din care să fie efectuate plăți către miniștrii sau funcționarii implicați.

Subliniez pe această cale că Ambasada SUA a fost un actor determinant și un factor de presiune permanent fără de care “afacerea Microsoft” nu ar fi existat”.

1 comentariu la “Gabriel Sandu continuă lupta: îi trimite lui Trump DENUNȚUL Microsoft. Apar noi nume

 1. Eu nu cred ca acest denunt a fost trimis lui Donald Trump cat si procurorului general al USA.
  In primul rand, este scris in lb romana,ceea ce face ca pentru citirea lui sa se foloseasca un traducator..ceea ce nu cred ca vor face rapid autoritatile americane
  In al doilea rand, daca denuntul era in engleza, in facsimil trebuia sa apara in engleza
  In al treilea rand, acesta isi incepe denuntul enumerand persoanele care au beneficiat de bani(entitati si grupari din Ro),lucru ce putin il ii intereseaza pe americani.Accentul trebuia pus scurt si concret pe represaliile facute de catre cei doi ambasadori americani, cat si dovezile pe care se sprijina anuntul.

  Toata treaba asta este o cacealma ca sa ii sperie pe cei de la DNA care nu i-au luat in considerare atat vechiul denunt cat si cel din sept 2017..Basescu,Udrea si ceilalti nefiind cercetati penal,iar cei inchisi odata cu el au fost eliberati inaintea lui.I-am citit denuntul din sept si ii dau dreptate omului,dar acolo nu scrie nimic de milioanele primite cu titlu de imprumut ptr folosul partidului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *