Skip to content
Politică

Gabriel Zetea (PSD), după cazul irlandezului: Palatul Parlamentului e un obiectiv greu de păzit. E nevoie de investiții în tehnologie

Inquam Photos / George Călin

Deputatul PSD Gabriela Zetea a comentat cazul cetățeanului irlandez care a fost reținut după ce a intrat prin efracție în Palatul Parlamentului, context în care social-democratul a pledat pentru continuarea investițiilor, în special într-o tehnologie „care să poată să ajute la paza acestui obiectiv imens”.

„Pentru că, altfel, probabil că e nevoie de sute de oameni care să păzească o astfel de instituție, care nu e doar sediul Parlamentului”, a explicat el, luni seară, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, unde a atras atenția că tot în Casa Poporului își desfășoară activitatea și Curtea Constituțională a României.

Din acest punct de vedere, este singura veste pozitivă, că avem turiști din vestul Europei care vor să vină în București la distracție pentru a-și chelutii bani în Centrul Vechi. Acesta este un lucru bun, din acest punct de vedere putem să ne gândim la această știre ca ceva pozitiv. În rest, da, (…) este o breșă de securitate imensă, dar nu e singulară. Haideți să ne aducem aminte că în aceste zile tocmai a fost arestat în Londra tot așa un tânăr, de 19 ani, care a reușit să intre în Palatul Windsor, care este reședința Reginei. Ba mai rau acolo, cu scopul, spunea el, de a o asasina. Și pe el l-au arestat în Londra forțele de securitate. Eh, aici, într-adevăr, să mergi la un chef, să sari gardul și să ajungi să spargi geamul e, de asemenea, până la urmă un lucru care trebuie pedepsit conform legii”, a declarat Gabriel Zetea.

El a explicat că un astfel de incident nu ar trebui să aibă loc nici măcar în „cel mai mic sediu al unei primării”.

Un astfel de lucru n-ar trebui să se întâmple în cel mai mic sediu al unei primării din România, nu în ditamai Palatul Parlamentului, iar asta înseamnă că e nevoie în continuare de unele investiții, în special în tehnologie, camere de supraveghere, senzori de mișcare care să fie instalați la gardul Parlamentului pentru a ușura până la urmă munca acestui dispozitiv de securitate imens”, a adăugat social-democratul.

Întrebat dacă Parlamentul nu are cumva deja senzori de mișcare, Gabriel Zetea a spus: „Nu știu. Dacă are, înseamnă că n-au funcționat. Vorbim, totuși, de a doua cea mai mare instituție publică ca suprafață din lume. E un obiectiv greu de păzit. Dacă vorbim doar despre paznici, sau SPP-iști, sau jandarmi care trebuie să facă acest lucru, e vorba de mână de lucru care trebuie plătită”.

„E mai ușor din punctul meu de vedere să discutăm despre investiții în tehnologie care să poată să ajute la paza acestui obiectiv imens. Pentru că, altfel, probabil că e nevoie de sute de oameni care să păzească o astfel de instituție, care nu e doar sediul Parlamentului pentru că acolo, în Palatul Parlamentului, își au sediul foarte multe alte instituții extrem de importante ale statului român, fie că începem să vorbim doar despre Curtea Constituțională”, a mai afirmat deputatul PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *