Skip to content
Politică

Gabriela Baltag (CSM): Aş fi votat, probabil, pentru revocarea șefei DNA

cotidianul.ro

Judecătorul CSM Gabriela Baltag a declarat, duminică, că, dacă ar fi avut posibilitatea să îşi exprime votul în cadrul procedurii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA ar fi votat, „probabil, pentru revocarea” acesteia.

Întrebată, la Antena 3, dacă ar fi votat pentru revocarea Laurei Codruţa Kovesi, Baltag a răspuns: „Probabil că da. Am urmărit argumentele şi am citit raportul”.

„Deja judecătorii îşi pun problema veridicităţii actelor existente în dosare. (..) Nu are (n.r. judecătorul), întotdeauna, toate pârghiile ca să verifice totul de la un capăt la altul şi nici timp. Lucrurile acestea nu au apărut în public atât de evident niciodată. Doresc să nu existe nimeni în ţara asta care să stea în închisoare fără să fie vinovat”, a spus magistratul referitor la dezvăluirile din ultima perioadă privind falsificarea unor probe din dosarele penale.

Precizările vin în contextul în care ministrul Justiţiei a demarat procedura de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, Secţia pentru Procurori a CSM dând aviz negativ. Decizia privind solicitarea lui Tudorel Toader o va lua preşedintele Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *