Skip to content
București Politică

Gabriela Firea a făcut MARELE ANUNȚ: când vor ieși pe traseu primele autobuze Otokar FOTO

Primarul General, Gabriela Firea, a efectuat zilele acestea o vizita de lucru la autobaza STB Militari, pentru a inspecta noile autobuze achizitionate de Primaria Capitalei, pe care STB le va scoate pe traseu incepand cu 1 decembrie.

Primarul General, Gabriela Firea: ”Ma bucura faptul ca, in sfarsit, pe strazile Capitalei vor circula autobuze noi si moderne, care vor asigura bucurestenilor servicii de transport civilizate, la standarde europene. Primele 30 de autobuze Otokar, achizitionate de Primaria Capitalei si predate STB SA, vor iesi pe trasee incepand cu data de 1 decembrie. Pana la sfarsitul anului vor veni inca 70. Noile autobuze sunt dotate cu aer conditionat, cu sistem de taxare inteligent, sunt accesibilizate pentru toate categoriile de pasageri si beneficiaza de supraveghere video atat in interior, cat si in exterior, vor avea internet si prize USB pentru incarcarea telefoanelor”.

Cele 30 de autobuze Otokar vor asigura serviciul de transport pe liniile 302 (cu autobuze de 10 metri lungime), 336 si 601 (cu autobuze de 12 metri lungime), precum si pe liniile 780 si 783, care fac legatura cu Aeroportul International Henri Coanda (cu autobuze articulate, cu lungime de 18 metri).

Ulterior, pe masura ce noile autobuze vor fi receptionate, acestea vor fi introduse in circulatie, conform graficului, pe liniile din zona centrala. Astfel, pana la sfarsitul anului 2018, noile autobuze  de culoare turcoaz vor mai fi vazute si pe liniile 124, 137, 261, 682 si 781.

Reamintim faptul ca, in luna iunie a acestui an, Primarul General, Gabriela Firea, a semnat impreuna cu managerul general al Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi, Serdar Gorguc, contractul prin care Primaria Capitalei achizitioneaza 400 de autobuze noi Euro 6, primul mare proiect din Planul de Mobilitate Urbana derulat de catre actuala Administratie.

Conform graficului de livrari, pana la sfarsitul acestui an, vor veni la Bucuresti primele 100 de unitati,  urmand ca anul viitor, sa ajunga si restul de 300 de autobuze, cate 40 pe luna. Valoarea tranzactiei este 100 milioane euro plus TVA. Autobuzele sunt de trei tipuri in functie de traseele pe care vor circula: 320 de autobuze de 12 m, 50 autobuze de 10,7m si 30 de autobuze de 18.

Noile autobuze beneficiaza de tehnologie GPS, care permite localizarea in trafic si furnizarea catre calatori a informatiilor legate de timpii de asteptare in statie si de parcurgere a traseului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *