Skip to content
București Știri locale

Gabriela Firea a semnat contractul pentru o sută de troleibuze noi. 43 de milioane euro plus TVA valoarea achiziției

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a semnat marți contractul de 43 de milioane de euro plus TVA pentru cumpărarea a o sută de troleibuze noi de la o firmă turcă, potrivit unui comunicat al instituției.

În februarie, Curtea de Apel Bucureşti a respins definitiv contestaţia polonezilor de la Solaris la licitaţia Primăriei Municipiului Bucureşti pentru achiziţia a 100 de troleibuze, astfel că licitația a fost câştigată de consorțiul turco-german Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S. – Sileo Gmbh., singurul care depusese o ofertă.

" "
" "

Primul troleibuz va fi livrat în luna noiembrie a acestui an. Banii pentru achiziție vin de la bugetul de stat, prin Fondul pentru Mediu, informează g4media.ro.

Noile troleibuze au o capacitate de minim 96 de pasageri, o lungime de 12 metri, și, în cazul intreruperii furnizarii curentului electric, autonomie in exploatare de minim 20 de km, asigurata prin intermediul grupului generator propriu al troleibuzului.

Astfel, numarul noilor mijloace de transport in comun contractate pana acum de actuala conducere a Primariei Capitalei pentru modernizarea parcului auto al Societatii de Transport Bucuresti ajunge la un total de 630, insumand cele 100 de troleibuze, cele 400 de autobuze Euro 6 achizitionate anul trecut si care se afla in trafic si cele 130 de autobuze hibrid Mercedes- Benz, a caror livrare va incepe curand si se va efectua etapizat.

Troleibuzele vor fi dotate cu climatizare automata, cu o capacitate mare de transport calatori, cu functii speciale destinate persoanelor cu dizabilitati.

De asemenea, vor fi dotate cu tehnologie wireless pentru calatori si prize USB pentru incarcarea dispozitivelor mobile, cu sistem informatic care permite atat furnizarea informatiilor despre calatorie in timp real, precum si furnizarea unor date importante despre starea de functionare a troleibuzelor catre Societatea de Transport Bucuresti.

Potrivit contractului, livrarea se va face incepand cu luna noiembrie 2020 şi se va intinde pe o perioada de 16 luni, dupa cum urmeaza: primul troleibuz va fi livrat in luna noiembrie 2020 pentru omologare, iar ulterior, restul troleibuzelor vor fi livrate pana in februarie 2022.

Garantia functionarii de care dispun troleibuzele Asocierii Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S.– Sileo Gmbh este de 4 ani si 240.000 km. De asemenea, troleibuzele dispun si de garantie extinsa pentru 4 ani si 240.000 km, in intervalul de exploatare corespunzator de la anul 5 pana la anul 8 inclusiv.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *