Skip to content
București Știri locale

Gabriela Firea acordă nota 7 instituțiilor din subordine care au acționat în Capitală, după prima ninsoare

Inquam Photos / George Calin

Primarul Capitalei, Gabirela Firea, a spus, joi, în cadrul Comandamentului de iarnă, organizat la Primăria Municipiului București (PMB), că instituțiile din subordine merită nota șapte la capitolul intervenții pentru vreme rea, precizând că „puteau acționa mai bine”.

„Noi am fost cu toții în priză: primarul general, primarii de sectoare, directorii de instituții subordonate, chiar și companiile de salubritate, care organizează deszăpezirea. Mi-au spus cu toții că vor acționa la maximum de capacitate, dar nu pot să spun că sunt mulțumită. Nota șapte. Bine că nu e patru. Probabil cetățenii ne dau cinci. Nu putem să spunem că nu s-a făcut nimic. S-a făcut, dar se putea mai bine”, a spus Firea, potrivit Mediafax.

În prezent, în București acționează 305 utilaje și 1.025 de operatori manuali, conform edilului. În noaptea de miercuri spre joi, pe străzile din Capitală, au fost prezente 374 de utilaje și 471 de operatori.

Traficul a fost dat peste cap joi dimineață în Capitală, după prima ninsoare din acest sezon de iarnă. În mai multe zone din București, zeci de tramvai nu au mai putut înainta din cauza zăpezii. Din această cauză, mii de bucureșteni au fost obligați să meargă kilometri întregi pe jos la serviciu.

De asemenea, circulația a fost blocată pe centura Capitalei, în zona Chiajna. „Nu s-a intervenit cu absolut niciun utilaj de deszăpezire, au derapat TIR-uri, de ore întregi totul este blocat. În zona Chiajna, inclusiv centura a fost blocată ore întregi”, a spus unul dintre șoferi, la Digi24.

În general, situația traficului din București este îngreunată, însă în această dimineață a fost și mai dificilă din cauza ninsorii de peste noapte. Străzile nu erau deszăpezite, iar în stațiile STB oamenii cu greu coborau și urcau în mijloacele de transport în comun din cauza zăpezii, potrivit digi24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *