Skip to content
Politică

Gabriela Firea acuză Guvernul de minciună în cazul licitaţiei pentru măştile de protecţie: Ministerul Sănătăţii dăduse viza

Inquam Photos / George Calin

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, acuză, miercuri, o ”minciună guvernamentală” referitor la licitaţia pentru măştile destinate persoanelor defavorizate, susţinând că reprezentanţii Ministerului Sănătăţii dăduseră deja viza de Control Financiar Preventiv în prima zi în care Orban acuza blocarea tranzacţiei de către o firmă apropiată Primăriei Capitalei.

Minciuna guvernamentală are picioare scurte! Iată definiţia incompetenţei şi a dezinformării cu sânge rece, în 5 paşi:

Pasul 1 : Duminică, 2 august, premierul se plânge la TV că licitaţia pentru achiziţia a 115 milioane de măşti de protecţie, pe care trebuie să le distribuie persoanelor defavorizate, este blocată de o firma ”abonată la contracte cu Primăria Capitalei”

Pasul 2 : Luni, 3 august, premierul repetă minciună, apăsat, fără să clipească, insistând că licitaţia pentru măşti este blocată de apropiaţi ai Primarului general

Pasul 3 : Marţi, 4 august, apare în presă contractul buclucaş, încheiat de Ministerul Sănătăţii cu 14 firme (fiind un acord cadru pe 3 luni, care va fi urmat de contracte subsecvente) şi în care fiecare firma se angajează să aducă un număr de măşti, câteva milioane fiecare.

Firmele aduc preponderent marfă din China şi Turcia! Ţări despre care PNL afirmă obsesiv că au marfă «de proastă calitate».

Pasul 4 – studiem contractul (îl puteţi citi mai jos). Ce observăm?Stupoare! În prima zi în care premierul acuză blocaje ale licitaţiei, în dorinţa de a ascunde propria incompetenţa, contractul cu pricina avea deja viza de CFP – Control financiar preventiv, cu dată de vineri, 31 iulie, chiar în interiorul Ministerului Sănătăţii! Cu două zile înainte că premierul să iasă public cu minciuna că cineva, şi nu oricine şi oricum, ci eventual la îndemnul meu, vrea să-l sicaneze şi, mai grav, să facă rău cetăţenilor!!

Pasul 5 – luni, 3 august, când premierul repetă declaraţia mincinoasă făcută cu o seară înainte la televizor, improscand cu acuze, contractul era deja semnat de către directorii din Ministerul sănătăţii, un secretar de stat în numele ministrului şi reprezentanţii celor 14 firme care vor livra măşti”, a scris Firea pe pagina sa de Facebook.

Ea a prezentat şi copii ale Acordului cadru, confrom căruia măştile trebuiau să ajungă încă de marţi în depozitele Guvernului.

Stupoare! Mare parte din măştile de protecţie ar fi trebuit să ajungă în depozitele Guvernului începând cu prima zi de la semnarea contractului, adică IERI, 4 august!! Presupunandu-se că firmele care au fost selectate au marfă pe stoc! Lucru care nu s-a întâmplat nici până acum! Să vedem ce minciuni va mai inventa premierul, când va fi întrebat de ce nu a fost livrată marfă la timp, conform contractului?”, a mai scris Firea.

Premierul Ludovic Orban a susţinut că o firmă, abonată a reţelei Primăriei Capitalei, a contestat licitaţia pentru achiziţionarea măştilor destinate persoanelor defavorizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *