Skip to content
Politică

Gabriela Firea, acuzaţii grave: În spatele tragediei de la Matei Balș, Vlad Voiculescu ar pregăti direcționarea românilor spre spitalele private

Inquam Photos/Octav Ganea

Gabriela Firea vine cu o acuzaţie-bombă la adresa lui Vlad Voiculescu, despre care spune că ar urmări de fapt închiderea spitalelor de stat, astfel încât românii să fie nevoiţi să meargă la un spital privat, mult mai scump, atunci când au probleme de sănătate.

Este foarte trist faptul că nu se observă ce este în spatele acestei tragedii. Acum câteva zile, managerii din spitalele Capitalei, nu doar cei care aparţin de primărie, ci şi cele care aparţin de ministerul Sănătăţii, vorbeau că oameni din anturajul actualului ministru îi contactează şi le comunică faptul că sub pretextul unui audit în sănătate, de fapt, se urmăreşte să se închidă sau să se reducă activităţi în multe din spitalele Capitalei, iar activitatea medicală să fie îndreptată spre mediul privat. Deci, de la public la privat”, a spus Gabriela Firea la Antena 3.

Nu sunt dintre cei care consideră că nu trebuie să susţinem investiţiile private în domeniul sănătăţii, dimpotrivă, într-o ţară europeană trebuie să existe ambele tipuri de sisteme medicale, şi public, şi privat. Cine poate să-şi permită sau nu vrea să aştepte o consultaţie, sau urmăreşte un anume doctor, este liber să meargă să plătească în sistemul privat. Eu am fost operată de mai multe ori, din păcate, în domeniul de stat dar am fost şi la privat. Dar de aici şi până a renunţa la sistemul de sănătate.

Vă spun ceea ce zic oamenii din sănătate din ţară. Asta se urmăreşte, asta s-a urmărit. Intenţia. Şi veţi vedea, dacă va rămâne acest ministru, la modul cum pune domnia sa problema nu are cum să se întâmple ceva bun. A spus că trebuie să construim noi spitale.

Atunci de ce a blocat dl Nicuşor Dan construcţia spitalului Metropolitan. Avem proiect, contract semnat, studiu de fezabilitate, am început săpăturile la fundaţie. Primul lucru pe care l-a făcut când a devenit primar general a oprit lucrările la spitalul Metropolitan, unde ar fi trebuit să fie relocate spitalele care îşi desfăşoară activitatea aici în Bucureşti, în clădiri cu bulină, vechi, impropii. A făcut asta pentru a se duce toţi la privat şi a plăti foarte mult.

Denigrarea sistemului medical de stat şi orientarea investiţiilor spre zona privată. Vă daţi seama ce ar însemna orice accident care se întâmplă, să fii nevoit să mergi la un spital privat?”, a mai spus fostul primar al Capitalei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *