Skip to content
Politică

Gabriela Firea anunţă că primele vouchere pentru creşterea natalităţii au fost distribuite

facebook

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunţat, miercuri, că primele vouchere destinate creşterii natalităţii, în valoare de 15.000 de lei, au ajuns deja la primele 10 beneficiare ale programului guvernamental.

Primele vouchere în programul pentru creșterea natalității au ajuns la doamnele care ne-au solicitat sprijinul. Am înmânat tichetele către zece doamne care și-au pus toate speranțele în proiectul nostru. Sute de tichete vor fi transmise prin poștă.

Întâlnirea cu aceste doamne a fost de emoționantă. Am realizat, încă o dată, cât de important este acest ajutor și că nu a fost în zadar toată lupta pentru a face acest proiect posibil. Procedura de fertilizare in vitro este unica șansă prin care pot deveni mame și pot simți un sentiment unic. Înțeleg perfect toate emoțiile și stările prin care trec aceste cupluri și știu că pentru mulți tineri este chiar o dramă.

Infertilitatea nu este un moft și doar persoanele care trec prin așa ceva știu ce sentimente te încearcă. Știu din propria experiență ce înseamnă. În România, potrivit studiilor recente, 1 din 5 cupluri se luptă cu infertilitatea. Acest programul este o șansă acordată acestor persoane de a deveni părinți, dar și o măsură pentru creșterea natalității. Vedem cu toții situația dramatică în care se află țara noastră, cu doi ani consecutivi cu scădere record de nașteri”, a scris Firea pe Facebook.

Ministrul a anunţat de asemenea, că, până în acest moment, există 8.100 de solicitări.

Am primit până acum peste 8.100 de solicitări din partea cuplurilor sau femeilor care se luptă cu infertilitatea. 350 de dosare au fost deja declarate eligibile, iar voucherele vor fi trimise prin poștă, dar nu înainte ca solicitanții să semneze contractul cu ministerul.

Sprijinul financiar în valoare de 15.000 de lei, acordat de Guvernul României, prin Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, ajunge la beneficiari sunt forma a două vouchere: un tichet în valoare de 5.000 de lei pentru tratamentul medicamentos, din rețeaua farmaciilor partenere, și un al doilea voucher, în valoare de 10.000 de lei, pentru procedura de embriotransfer, dacă medicul consideră că prima etapă este un succes.

În continuare, primim dosare și avem resurse suficiente pentru a ajuta mii de cupluri. De asemenea, avem garanția colegilor din coaliția de guvernare și de la Ministerul de Finanțe că vom avea resurse suplimentare dacă va fi nevoie”, a mai scris Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *