Skip to content
Societate

Gabriela Firea anunţă controale la centrele de plasament: “Toleranţă zero” faţă de abuzurile împotriva copiilor

Facebook

Ministrul Familiei, Gabriela Firea a anunţat, vineri, pe Facebook, că va începe o serie de controale şi verificări în centrele de plasament, în casele familiale şi la asistenţii maternali, în urma cazurilor din ultima vreme, de violenţe verbale sau fizice, inclusiv abuzuri sexuale, precum şi a abandonului şcolar şi a consumului de alcool şi substanţe interzise. Firea a precizat că are deja 20 de cazuri grave, care s-au petrecut în perioada sărbătorilor de iarnă.

Ministrul Familiei a declarat că demarează controale şi verificări amănunţite în centrele de plasament, în casele familiale şi la asistenţii maternali, pentru că ”s-au înmulţit cazurile de violenţe verbale sau fizice, inclusiv abuzuri sexuale, precum şi abandonul şcolar şi consumul de alcool şi substanţe interzise”.

Avem şi cazul unei minore care are acum sarcina în evoluţie, o minoră de 16 ani”, a spus ministrul, precizând că doreşte să afle dacă legea actuală este permisivă sau vorbim de neglijenţe în serviciu şi alte abateri care pot fi corectate.

Gabriela Firea a arătat că este convinsă de faptul că, în urma acord controale, va reuşi să pună punctul pe i, împreună cu autorităţile publice locale şi cu societatea civilă, pentru a pune ordine în acest domeniu.

Am toleranţă zero faţă de aceste abuzuri la adresa copilor, fie că este vorba de violenţe fizice sau verbale, abuzuri sexuale sau alte tipuri de probleme. Am primit inclusiv situaţii în care nu s-au realizat la timp achiziţiile, şi copiii s-au culcat flămânzi şi au dormit în frig. Aceste lucruri nu trebuie să fie tolerate, şi nu trebuie acceptate”, a arătat Gabriela Firea, menţionând că ministerul cuprinde şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului.

Gabriela Firea a prezentat şi cel mai recent raport pe care l-a solicitat, în calitate de ministru, şi au fost deja 20 de cazuri grave care s-au produs în această perioadă a Sărbătorilor de Iarnă, scrie news.ro.

Nu doresc să fac publice aceste exemple, pentru că vreau să iau legătura personal cu primarii şi preşedinţii de CJ din judeţele unde s-au întâmplat aceste nereguli, pentru a-i informa şi să găsim împreună modalităţi de a preveni astfel de situaţii neplăcute şi pentru a corecta cadrul legislativ, pentru ca lucruri de acest fel să nu se mai întâmple”, a spus Firea.

Ministrul spune că va ţine cont şi de experienţa oganizaţiilor non-guvernamentale care lucrează în acest domeniu.

 

1 comentariu la “Gabriela Firea anunţă controale la centrele de plasament: “Toleranţă zero” faţă de abuzurile împotriva copiilor

  1. Daca vrei sa faci ceva ,vizitele se fac inopinant, să vezi adevarul,altfel sunt doar valuri .Controale anuntate ca prim secretar al PCR .De ce anunta ?Să creadă poporul că te implici ,că -ți pasă?Vietile sărmanilor sunt in mâinile unor nemernici pusi și susținuți de voi.Dodar presa mai prezintă căte un caz și se vede că acolo nu s-a schimbat mare lucru de pe vremea comunismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *