Gabriela Firea: „Aproape 1.000 de copii s-au născut prin programul pentru susținerea natalității”

Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea

Aproape 1.000 de copii s-au născut până acum prin programul pentru susținerea natalității, spune Gabriela Firea. Alte peste 2.200 de nașteri sunt în evoluție.

„Aproape 1.000 de copii s-au născut până acum, în programele de susținere FIV pe care le-am inițiat! Alte peste 2.200 de nașteri sunt în evoluție. Este o mare împlinire sufletească.”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

„Am participat la dezbaterea ‘România: Iarna demografică’ organizată de Asociatia Sos Infertilitatea, condusă de Nicole Brunel. M-am revăzut cu specialiștii în FIV alături de care am construit programul pe care l-am inițiat în București, ca primar general al Capitalei, și pentru toată România, ca ministru al Familiei”, a mai transmis candidatul PSD la Primăria București.

Potrivit acesteia, 1 din 5 cupluri din România se luptă cu infertilitatea.

„Sunt date certe, confirmate de specialiști în reproducere umană asistată. În România trece printr-un declin demografic major și avem nevoie de proiecte pentru creșterea natalității.

E nevoie de mai mult! În 2019, anul de vârf al programului FIV, se nășteau în Capitală peste 19.600 de copii. Scăderea este dramatică! În 2023, s-au născut doar 14.800 de copii. Dacă voi ajunge din nou primarul general al Capitalei, voi relua sprijinul financiar pentru procedurile FIV. Cuplurile care se confruntă cu această afecțiune, mult împovărate financiar, au nevoie de acest sprijin

Partidul Social Democrat – Alianța PSD-PNL
CMF 41240002”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL