Skip to content
Politică

Gabriela Firea, atac la Nicuşor Dan: A pierdut 10 milioane de euro de la Ministerul Mediului

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, l-a acuzat, miercuri, pe primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, că a pierdut 10 milioane de euro de la Ministerul Mediului pentru pistele de biciclete din oraş, în timp ce cere traseu prin curtea Palatului Parlamentului.

„Ministrul Mediului a anunţat în urmă cu o săptămână că Bucureştiul pierde finanţarea pentru cele 4 trasee de piste pentru biciclişti. Cu 10 milioane de euro, se amenajau în Capitală peste 48 de kilometri de piste, atât de necesare pentru transportul alternativ şi pentru reducerea poluării”, a scris miercuri pe Facebook Gabriela Firea.

Ea arată că a preluat proiectele de la zero şi că specialiştii din primărie au realizat documentaţiile.

Conform fostului primar al Capitalei, acum un an erau finalizate traseele Piaţa Victorie-Pipera, Naţiunile Unite-Grrozăveşti, Bd. Regina Elisabeta-Piaţa Eroilor şi ultima bucată din pista de pe Calea Victoiei. Lucrările urmau să înceapă la traseul Naţiunile Unite – Piaţa Alba Iulia – Bd. Basarabia, iar pentru cea mai lungă pistă, de la Piaţa Victoriei la Mihai Bravu, era emisă şi autorizaţia de construire.

„Ce a făcut Nicuşor Dan? Nimic, a blocat totul! A uitat că a promis în campania electorală ‘un sistem adevărat de piste de biciclete în Capitală, cu ajutorul fondurilor europene’. Mai mult, a anunţat clar că nu vor fi prea curând piste în oraş. În ultimul an, nu s-a mişcat un pai pentru a continua proiectele doar pentru că pistele erau amenajate de o companie municipală care trebuia neapărat să dispară”, mai scrie Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *